Angsjön

Angsjön

För drygt 10 år sedan bestämde jag mig för att skapa en blogg för att göra något med alla bilder som jag fotar. Med tiden och med alla våra resor till bland annat New York och runt Europa förvandlades bloggen mer mot en reseblogg där jag gärna ville dela med mig av tips och upplevelser från de resmål vi besökte.

Just nu reser vi inte något, ja förutom till alla våra stugor i Pålänge, Jarhois och Angsjön, och med full fart på jobbet blir det inte så många inlägg nu för tiden. Men det betyder ju inte att jag har lagt kameran helt åt sidan, långt därifrån, det är nog mer hur många bilder kan jag publicera från våra stugor ..? Tja, det är ju helt och hållet upp till mig själv.

Hur som helst hade vi en långhelg i vår stuga i Angsjön, som ligger i Sveriges minsta kommun Bjurholm, förra helgen. Dottern Julia med pojkvän, vilka bor i Umeå, var med oss och vi hade en riktigt produktiv helg på alla sätt. Lite arbetsläger, lite mys, lite planer inför framtiden tillsammans med byggnadsinspektören på kommunen blandat med social samvaro med grannar, vänner och släkt på lagomt coronaavstånd samt lunch på Angsjöns camping och vår helg blev komplett.

Vädret var med oss och jag gör väl som jag brukar: Jag bjuder på en bildbomb! Häng med oss till Angsjön.

I vanlig ordning stannar vi till vid Kent Karlssons konstverk glaskyrkan Hägring mellan Vännäs och Bjurholm på väg till stugan. Kyrkan är en del av den 35 mil långa konstutställningen: Konstvägen Sju Älvar.

Både vi och syster har varit här tidigare i år men det är nu vi öppnar stugan för sommarsäsongen. Första kvällen är det fortfarande kalt på altanen, långt gräs, mycket ogräs m.m. men, som sagt, vi kör arbetsläger samtidigt som vi ser till att njuta av de vackra försommarkvällarna.

Muurikkan tas ned till stranden och det blir strandmiddag och fina solnedgångar över Angsjön som ofta blir helt stilla framåt kvällen.

En av helgens alla aktiviteter blir att städa och stöka till på vinden i härbret så att det är rent och fint inför sommaren. Med mycket slit och ännu mera möda där möbler åkte ut handlöst utför trappen och dammet åkte in i dammsugaren fick vi till en mer samlad möblering, med sängarna på ena sidan och de gamla ärvda pryttlarna på andra sidan.

Det är verkligen inget fel på utsikten från härbret och här sover man så himmelens gott under älghornet från en av pappas alla älgjakter.

Den lilla stugan som numera är en bastu var min och Maries lekstuga från början. När vi var små fick vi även sova på bastulaven när vi hade mycket besök.

Sommarens stora projekt här blir att måla, den röda slamfärgen från Falun och penslar är inköpt och bara väntar på att vi ska sätta igång.

Bara för att högsommarvärmen har varit hos oss de senaste veckorna och jag har köpt sommarblommor plus satte tulpanlökar i jorden i höstas avslutar jag det här inlägget med några fina blommor hemma från Gammelstad.

Till sist, för att knyta ihop det här med bilder och reseblogg så kan jag verkligen rekommendera er att besöka både Angsjön som har en finfin camping och världsarvet i Gammelstad med sin medeltidskyrka och hundratals kyrkstugor. Båda är helt klart värda att besöka, jag lovar!

2 kommentarer

  1. Tusen tack Lena 🙂 Jag gör ett litet ryck nu och då när bloggandan faller på.
   Visst är kyrkan helt fantastisk, jag är lika imponerad av den varje gång vi passerar och tröttnar aldrig på att stanna till för att fotografera den.
   Faluröda hus med vita knutar är verkligen så nordiskt det kan bli, så fint.
   Ha en fortsatt fin söndag och en fin vecka!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *