Midsommarveckan 2020

Midsommarveckan 2020

Just nu har vi riktig högsommarvärme här uppe i norra Sverige. Det är helt ljuvligt och en temperatur runt +25-30 grader i juni inte hör till det normala för oss. Vi får passa på att toknjuta helt enkelt!

Förra veckan idkade vi ”stugahopping” i Angsjön, Bjurholms kommun. Ordet stugahopping skapade vi förra sommaren när släktingarna från Kanada hälsade på oss och vi åkte runt bland alla våra stugor.

Alla våra stugor ja … Stugan i Angsjön byggde mina föräldrar 1968 och där har vi tillbringat många somrar både som barn och med våra barn. Nu har jag och min syster Marie tagit över den och tillsammans med våra familjer får vi fortsätta utveckla arvet. Den gamla timmerstugan (som en gång var ett stall) ligger så fint vid sjön och på gården har vi även bland annat ett härbre från mammas barndomsgård, sovstuga, bastu, garage m.m.

Stefan blir försenat födelsedagsfirad.

Förutom Angsjön har jag och Stefan vår stuga i Pålänge, som vi köpte för snart sex år sedan samt att Stefan har en stuga i Jarhois, Tornedalen, som han har fått ärva från sin morbror. Dessutom har Marie och hennes man Per några ställen i Östergötland som vi också trivs i och planerar att besöka i sommar.

Så just aktiviteten stugahopping blir en utmärkt aktivitet i dessa coronatider och det är precis vad vi planerar att göra i sommar. Hela förra veckan var vi alltså i Angsjön och avslutade med en trivsam midsommarhelg tillsammans med mina kids med sina respektive.

Julia styrde upp bygget av en provisorisk uteplats med lastpallar och vi tillbringade kvällarna nere vid sjön där knipmamman med sina åtta ungar simmade förbi varje kväll i fina solnedgångar.

Kojan på berget och traktorgaraget.

Under veckan hann vi även inspektera delar av pappas skog (som vi nu tar över) tillsammans med en representant från Norra Skogs. En glad nyhet för oss var att det finns en gammal fäbod på våra ägor. Jag tycker att det är så häftigt att tänka att det varit så aktivt liv i vår skog en gång i tiden. Idag bor det mest björnar i skogen, vilket vi såg spår av efter en skogsväg!

Liten hund och stor tuva.

4 kommentarer

  1. Jo, det är en tillgång med alla stugorna även om det är en del jobb med att hålla igång det. Jag är tacksam att vi kan både ha dem och resa (när det väl går ”på riktigt”). Det är verkligen en rikedom <3

 1. Härligt att ni äntligen fått sommarvärme. Här verkar den för tillfället kommit tillbaka efter att ha tagit sig en liten paus.
  Så vackert och fridfullt!
  Vad många ställen ni har att välja att vara på och mycket att sköta.
  Björnspår, wow! Har du sett björn?
  Ha det bra!

  1. Ja det är så skönt med sommarvärme, vi får hoppas att det håller i sig hela sommaren! Jag fortsätter försöka kommentera hos dig men det går inte igenom 🙁
   Vi trivs på alla våra ställen och just nu fungerar det att ta hand om allting.
   Pappa har sett 10 björnar i området men själv har jag bara sett fem vilda björnar i Kanada 😀
   Må bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *