Kanadensiska familjen besöker Sverige – Norrköping

Kanadensiska familjen besöker Sverige – Norrköping

 
Vi passar på att göra lite utflykter tillsammans med vår kanadensiska familj under vår vecka hos Marie och Per i Linköping. En dag åker vi till Norrköping, en stad som jag faktiskt skulle kunna tänka mig att bo i en vacker dag. Men innan Norrköping besöker vi ett slott och det besöket ska få ett eget inlägg här på bloggen.
 
Vi kikar in till den fina butiken i Norrköpings stadsmuseum. Vilken perfekt presentbutik!
 
 
 
Någon fler som tänker på Paris när man ser huset i bakgrunden?
 
 
 
Väl inne i Norrköping kikar vi in till syrrans nya arbetsgivare som ligger så fint vid vattnet alldeles centralt. Vatten finns det gott om i Norrköping – det kanske är därför jag kan tänka mig att bo där? För precis som hemma i Luleå ser man vattnet mest överallt men staden är större än Luleå
 
 
Efter en lunch på nyöppnade och mycket trevliga Mocca Deli strosar vi runt i centrum. och får en liten historielektion av Marie om hur staden varit en industri-, handels- och sjöfartsstad. Även textilindustrin var stor fram till 1960-talet. Maries nya arbetsgivare Holmen har också haft stor betydelse i staden.
 
 
 
 
Hahaha, klart vi följer uppmaningen när vi hamnar vid en Pusshållplats. Vissa ivrigare än andra … 🙂
 
 
 
 
Norrköping. En fin stad helt enkelt!
 
 
 
 
 
 
Vi hälsar på Pers bror med familj i Krokek, Kolmården. Deras utsikt över Bråviken alltså. Älskar den! När jag tänker efter skulle jag nog även kunna tänka mig att bo här …
 
 
 
 
 
 
Självklart stannar vi till i Marie och Pers sjöbod i Krokek. Alla ni som har besökt Kolmårdens djurpark har förmodligen sett de söta sjöbodarna som ligger efter vägen precis på kanten till Bråviken. Här har vi haft några riktigt sköna dagar när högsommarvärmen varit som bäst i Östergötland. Just den här dagen tittar vi bara till sjöboden innan vi åker tillbaka till Linköping och Kaninloppan.
 
Åter igen en mycket fin dag med vår kanadensiska familj under deras besök i Sverige!
 
 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *