Kanadensiska familjen besöker Sverige – Pålänge

Kanadensiska familjen besöker Sverige – Pålänge

 

 
Den ambulerande sommarcirkusen med sju kanadensiska släktingar och olika antal svenskar varje dag fortsätter i vår stuga Soliga Björkstrand i Pålänge. Vårt lilla paradis vid havet där två av kanadensarna var med under vårt bröllop 2015.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vädret varierar dessa dagar men med eldstaden Sputnik som vi fått av vännerna Lena och Kjell samt filtar, tak över paviljonen och trevligheter med familj och vänner så spelar vädret mindre roll. Vi hänger ute hela tiden. Lagar mat på muurrikkan, firar 50-åringarna, skjuter luftgevär, fiskar, går på loppis, åker in till Kalix, några besöker Landkyrkan och Degerberget samt vi hälsar på och har besök av släkt och vänner. Julia har skrivit in betydande platser för oss med avstånd från Soliga Björkstrand som vi hjälps åt att få på plats i rätt riktning.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En dag kommer vännerna Anita och Henrik med familjen och hjälper oss att bjuda på surströmming som kanadensarna naturligtvis ska testa när de är här. Vissa uppskattar det mer än andra men jag tror att alla får en smakbit. Själv har jag smakat färdigt på surströmming, jag tycker verkligen inte att det är gott!
 
 
 
 
En annan dag sjösätts båten Bengta, för övrigt namngiven efter Anitas pappa som ägde henne innan oss. Kvällen blir fin och vi tar en tur till vännerna Lena och Kjell som vi fått eldstaden Sputnik av. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Traci hittar sin Lola på loppisen i Storön och de kommande två veckorna kommer vi alla att nynna  ”Her name was Lola, she was a showgirl” och det är ingen som kommer undan Lola. Hon har verkligen en förmåga att ta över showen på olika sätt, hahaha!
 
 
 
 
 
 
Sommarcirkusen rullar på och skrattmusklerna får verkligen jobba hårt när både humor och humör är på topp hos alla. Jag konstaterar åter igen att det är sådan rikedom att vi har kommit vår kanadensiska familj så nära och hittar sätt att umgås tillsammans varje år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *