Madame X, New York

Madame X, New York

 
Madame X. Madame X, smaka på det namnet. Ja, inte bokstavligen, men åtminstone när jag hör det namnet tänker jag mig röda plyschsoffor i ett ljussken i matchande färg och drinkar med namn vi inte brukar se i andra barer. Moulin Rouge-stuk helt enkelt! Så där lite, tja, sexigt typ.
 
Det är våra vänner Helenes och Evys sista kväll i New York för den här gången och vi spanar in en bar inte så långt från mitt och goda vännen Annas (New York my Bite) boende i Little Italy som den perfekta avskedsbaren för den här gången.
 
Foto: Helene Holmberg. 
 
 
Madame X påstår sig vara den just den sexigaste baren i New York, men just det bryr vi oss inte om, det är miljön med stora härliga soffor och utlovandet av goda drinkar som lockar oss. 
 
Foto: Helene Holmberg.
 
Foto: Evy Knoph.
 
I Greenwich Village, på gränsen mot SoHo hittar vi Madame X, adressen är 94 West Houston Street på den norra sidan mellan LaGuardia Place och Thompson Street. Som de ordentliga svenska återvändare till världens bästa stad vi är ser vi till att komma i god tid innan baren fylls och vi får svårt att hitta en skön sittplats där vi kan prata med varandra. 
 
 
 
 
Vi hittar ett par stora sköna ”Vännersoffor” där vi slår oss ner för att njuta av varandras sällskap och en god drink i den (hmm kanske) bordelliknande miljön. Nåväl, vi stannar en stund och precis innan vi lämnar stället får vi bevittna en … Japp, där får ni bara gissa! Det som händer i New York, stannar i New York! 😉
 
 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *