Besöker Västerbotten

Besöker Västerbotten

 
Vi lämnar Norrbotten för ett par dagar och åker till Tavelsjö utanför Umeå för att besöka kusin Annika. Ett väldigt trivsamt besök med bubbelbad, mycket prat och god mat. När vi lika är i krokarna hälsar vi på i mina föräldrars stuga i Angsjön som ligger i Sveriges minska kommun: Bjurholm.
 
I Angsjön har jag tillbringat somrarna som barn, mina föräldrar byggde stugan samma år som jag föddes. På väg dit åker man på den 35 mil långa Konstvägen Sju Älvar som har 13 konstverk utplacerade efter vägen. Min favorit är ”Hägring” som jag har fotat så många gånger. Det är en kyrka, av Kent Karlsson, som står mitt på en myr väster om Vännäs (där jag är född) och speglar sig i landskapet. Det ser ut som en hägring.
 
På vägen åker vi även över Öreälvbron som är en av Sveriges högsta broar med sina 47 meter. När barnen var små gick jag med dem på den spännanade spången precis under vägen. Vi minns det som ett roligt äventyr!
 
Väl i Angsjön umgås vi med föräldrarna och Elton leker med Isa och här kommer vykorten från semesterdag nummer 20. Vår sista semestervecka har startat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *