Lake Louise, Kanada

Lake Louise, Kanada

 
Lake Louise, Alberta, Kanada. Känd från alla tips om vad du bör se när du besöker bergen i Kanada! Först på vår fjärde resa till Kanada besöker vi Lake Louise och Banff (en annan ”klart ni ska åka dit när ni ändå är i krokarna”). 
 
 
 
 
 
Det är mulet och lätt duggregn, men vad spelar det för roll? Vädret är som vädret är och det är ändå inget vi kan påverka. Bara klä oss efter. Vi väntar oss en fin utsikt över vattnet samt många turister som trängs för att få den perfekta selfiebilden med den turkosa sjön och bergen som ramar in det vackra. 
 
 
 
 
För vackert är det. Det går inte att komma ifrån, oavsett väder och mängden av turister (japp, vi är ju också turister!). Så, ja! Klart du ska åka dit när du har vägarna förbi!
 
 
 
 
 
Vill du uppleva mer än bara den klassiska bilden kan du även paddla kanot, vandra i bergen, klättra, cykla mountaibike och ta en ridtur. Aktiviteter finns det gott om, så bara passa på om du är ute efter äventyr. Vintertid finns även skidåkning med allt vad det kan erbjuda.
 
 
 
 
 
 
Hotellet Chateau Lake Louise ligger precis vid sjön och här kan du passa på att ta en lunch, fika eller ett glas bubbel på deras restaurang och njuta av utsikten! För att låna toaletten behöver du vara gäst på hotellet. Eller så gör du bara som vi alltid gör … Går raka vägen in utan tvekan, sådant brukar också fungera!
 

4 kommentarer

  1. Vi valde att absolut INTE gå till Lake louise då vi åkte förbi. Kanske var vi bortskämda med de mindre tursitskarorna som vi haft (eller mer eller mindre de icke existensiella turistskarorna vi haft hitills) men vi körde in på parkeringen och tittade på varandra och sedan körde vi vidare…och hittade en anna plats att utforska istället. Men vi hade ju även precis åkte genom Yukon Territory, som är lika stort som Sverige men med bara 36,000 invånare så kanske inte så konstigt. 🙂

    1. Vi visste att det skulle vara många turister och bara det att de har parkeringsvakter som dirigerar när man rullar in säger allt. Men vi skulle lika passera och promenerade bara rakt igenom folkmassorna och in på hotellet och lånade toaletten innan vi åkte vidare. Precis som du säger, man blir lätt bortskämd från de otroligt vackra ställena där inte de stora turisthordarna finns. Kanada är fantastiskt och Yukon Territory låter spännande 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *