Narvik

Narvik

 
När vi kör in i norska Narvik förstår vi att det är något som firas den här dagen. Hundar är klädda i pälskrage, barn är utklädda och vuxna är klädda som rallare där de går fram i en trummande parad. Det visar sig vara Vinterfestuka just den här dagen och många butiker har speialerbjudanden.
 
 
 
 
Även om det är betydligt mindre snö än hemma i Norrbotten är det en ganska kall och kylslagen dag. Vi går in och värmer oss i Narvik Storsenter där vi passar på att göra en del shoppingfynd samt äter lunch. 
 
 
 
 
 
 
 
Trähuset i hörnet vid Dronningens gata är jätteläckert!
 
 
De två bilderna ovan får mig att tänka på gamla vykort från 1970-talet.
 
 
Vi går runt i den norska staden där det bor drygt 18 000 personer. Det är en mysig stad med många gamla trähus i centrum och hus som klättrar upp mot de omringande fjällen. Blandningen med industrin från LKAB och betonghus tillsammans med trähusen och vattnet gör staden rätt intressant.
 
 
 
 
 
Narviks kyrka som syns på bilden ovan invigdes 1925 och stod emot bombningarna över Narvik under andra världskriget.
 
 
 
 
 
 
 
Vi går in och värmer oss i det 18 våningar höga Scandichotellet från 2012 och till vår glädje ser vi att där finns en skybar! Vi som verkligen tycker om takbarer gillar vad vi ser när vi kommer upp 16:e våningen där Tøtta Skybar finns. Dagen till ära serveras också ett flertal olika tårtor som står uppradade på bardisken.
 
 
 
 
 
 
Vi beställer dryck och sätter oss ner vid ett panoramafönster och njuter av utsikten över Narvik och Ofotfjorden. Narvik blev helt plötsligt ännu finare! Vi kommer helt klart tillbaka en annan gång. 
 
 
 
 

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *