Qutab Complex, Delhi

Qutab Complex, Delhi

 
Jag och kollegan Fredrik hyr en bil med chaufför en heldag för att hinna se så mycket som möjligt av den indiska huvudstaden Delhi. Vårt första stopp är Qutab Complex, ett område som har många sevärdheter och snabbt imponeras vi av alla de gamla byggnaderna som bär på en lång, lång historia!
 
 
 
 
 
 
 
Qutab MInar, en 72,5 meter hög minaret från 1199, är det högsta stentornet i hela Indien. Minareten sattes upp på Unescos världsarvslista 1993. Andra byggnade på området är bland annat en av indiens äldsta moskéer Quwwat ul-Islam, det 25 meter höga tornet Alai Minar samt några gravar. 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Fredrik Samuelsson
 
Vi strosar runt i området en stund, fotograferar och pratar med en svensk tjej som blir riktigt glad att få chansen att prata svenska för första gången på länge. Extra roligt då vi minuten innan vi träffar henne konstaterar att vi inte hört någon annan prata svenska under hela veckan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Qutar Complex är ett populärt utflyktsmål för skolklasser och vi ser flera barn som passar på att göra av med spring i benen i det stora området som även innehåller en stort park.
 
 
 
 
 
Gillar du att söka och finna roliga vinklar att fota och föreviga på bild har du kommit till rätt ställe. Ett extra plus om du dessutom uppskattar historiska byggnader med fina detaljer. Det kostar 500 rupier för turister (billigare för indier) att gå in på området och det är värt varenda rupie!
 
 

 

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *