Frigiliana – Spaniens vackraste by

Frigiliana – Spaniens vackraste by

 
En morgon åker jag och syster Marie taxi för 12 Euro de sex kilometrarna från Nerja till den vackra vita byn Frigiliana. Det går även bussar dit från Nerja och vill du hellre vandra kan du ta dig till Frigiliana genom en torrlagd flodbädd i en ravin. Befinner du dig i närheten så missa inte en utflykt till den här mysiga byn.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Frigliliana är en 1000 år gammal liten bergsby som vunnit pris som Spaniens vackraste by, vilket inte alls är svårt att förstå. Det är verkligen vackert, inte bara själva byn utan även läget med bergen som omringar på ett mäktigt sätt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi promenerar runt bland en labyrint av pittoreska kullerstensgränder där alla husen målades vita på 1970-talet efter ett bra beslut från den dåvarande borgmästaren. Det pågår en ständig målning och renovering för att behålla det fina som byns invånare är så stolta över.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Färgglada blomkrukor och blåmålade fönsterluckor bidrar till känslan att befinna sig mitt i en magisk plats från en länge svunnen tid. Det påminner även om Grekland som är en annan personlig favorit bland medelhavsländerna.
 
 
 
 
 
Under vår promenad genom byn stiger solen och det blir allt varmare för varje minut. Restauranger och butiker slår upp portarna och strax efter klockan 10 ändras den stillsamma byn till ett myller av liv. Turistbussar lämnar av passagerarna och det lilla tåget förbereder sig för dagens första turisttur genom gränderna.
 
 
 
För oss innebär detta att vi är nöjda med morgonens utflykt och det är dags att vända tillbaka till Nerja för ännu en skön dag på stranden fylld med sol och bad. 
 
 
 
 
 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *