Norrbotten,  Pålänge

Kohamn, Bergön

 
Vi åker ut en tur med båten Bengta och har med oss vännerna Roger och Katarina. Dagens mål är Kohamn på ön Bergön, ett ställe som besökt tidigare både sommar och vinter. Det är en relativt kort båttur från stugan i Pålänge och ett mycket bra utflyktsmål för en dagstur i den norrbottniska skärgården.
 
 
 
 
 
 
 
Kohamn ligger i en skyddad vik och är ett perfekt ställe för övernattande båtfolk då det finns gott om grillplatser och utedass. Lagunen är djup så det är heller inga problem för större båtar att ta sig i hamn. Kohamn har fått sitt namn från den tid då bönderna släppte sina kor på sommarbete här. 
 
 
 
 
 
Töre båtklubb har sin anläggning på andra sidan ön, i Gårdsviken. Där har de bland annat en bastu och en storstuga för aktiviteter. Det finns även en gäststuga som kan bokas för övernattning. Vi promenerar de 600 metrarna från Kohamn för att kolla in båtarna som ligger vid bryggorna.
 
 
 
 
 
Skepp ohoj!

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *