Bredskär, Kalix skärgård

Bredskär, Kalix skärgård


Den norrbottniska skärgården har över 3 300 öar och av dessa finns 792 stycken i Kalix skärgård. Vi har vår stuga i Pålänge som ligger i Kalix kommun och brukar ibland åka ut till någon närliggande ö när vädret tillåter. 
 
 
 
 
 
 
Vi får ett erbjudande från våra vänner Lena och Kjell att åka ut med deras båt till en ö som vi inte har besökt tidigare och vi ankrar vid klipporna på ön Bredskär. Där packar vi upp våra utflyktskorgar och har en trevlig stund i den norrbottniska högsommarvärmen.
 
 
 
 
 
 
Bredskär, eller Bredskäret som jag också ser det benämnas, tillhör Likskär naturreservat som är Kalix skärgårds enda naturreservat. Likskär naturreservat omfattas av 25 öar och mindre skär. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag tar en kort promenad mot stugan som har ett fantastiskt läge på ön och konstaterar att det är en mycket karg del av ön som den är placerad på. Man har lagt ut brädor som spångar över sanden och jag ser de runda stenarna som jag kan tänka mig att inlandsisen har fixat dit. 
 
 
 
 
 
Vi åker vidare mot Huvön och tittar på huvögubben som vi tidigare bara sett vintertid. Kolla in mitt vinterinlägg från Huvön.
Stefan får testa att vara båtens kapten för en stund och vi passerar en båt som fraktar timmer mitt i Bottenviken!
 
 
 
En fin sommardag!

2 kommentarer

  1. Fantastiiskt! Oh, så vackert! Jättefina bilder från er båttur. Detta är ju en trakt dör jag är tämligen obevandrad. Visst har jag varit i Norrbotten, men inte i denna vakcra skärgård. Är så glad att du ta mig med via din fina blogg. Stort tack!
    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *