Waterton nationalpark, Kanada, del 2

Waterton nationalpark, Kanada, del 2

 
 
Förra veckan skrev jag första delen av vårt besök till nationalparken Waterton Lake Park i Alberta, Kanada. Nu är det dags för den andra delen.
 
 
 
 
 
Vi åker in i den lilla staden Waterton vars nationalpark grundades 1895. Här bor 105 invånare och det är en plats där tiden går långsamt och första intrycket är att det är en stillsam plats. Fastän det är mer än 400 000 besökare på platsen upplevs det visst aldrig som trångt. Kan bara hålla med den här lite gråa dagen i maj, vi får absolut plats!
 
 
 
 
Det sägs att Waterton Lake Park är vad Banff var för 50 år sedan! Banff verkar otroligt vackert, men vi väljer att uppleva ett par mindre parker den här resan och vi är mycket nöjda med vårt val. Banff får vänta till ett annat år. 
 
 
 
 
 
Klockan är ungeför 10 på förmiddagen och magarna kurrar och längtar efter frukost nummer två, eller kanske första lunchen … Tiffany, som varit här många gånger förr, rekommenderar trevliga Zum’s Eatery & Mecantile och bland 100-tals skyltar från olika länder äter vi oss mätta inför fortsatta upplevelser. 
 
 
 
 
 
Vi åker genom den lilla staden, ett samhälle som integrerar med Rocky Mountains natur- och djurliv, besökare och förstås lokalbefolkningen. Vi kollar in vattenfallet Cameron Falls, som är ett av stadens mest berömda landmärke. Det finns en vandringsled som tar en ovanför vattenfallet men vi nöjer oss att se det från bron den här gången. 
 
 
 
Vi spanar vidare över vattnet och de klippiga bergen som syns både i Kanada och Montana, USA. Så vackert! Vi fnissar åt en skylt som varnar att bergsgetterna kan attackera, men inser att det nog inte är helt otroligt när vi strax efter ser ett helt gäng mitt i bostadsområdet!
 
 
 
 
 
 
Funderar du på att besöka Kanadas nationalparker i år? Passa på nu när Kanada fyller 150 år, 2017, för nu kan du ansöka om fripass till parkerna, vilket min son William och hans vänner gjorde innan de åkte till Kanada för att uppleva parkerna. Häng med på Williams resa på Instagram!
 
 
I nästa del i min serie från Waterton nationalpark får ni se mer av det mäktiga hotellet Prince of Wales Hotel och den utsikt man får om man väljer att bo där. Sedan är det dags för björnarna och röda klippor!
 

4 kommentarer

    1. Haha, ja så länge det är getter kanske det går bra. Men jag gissar att även björnarna hittar till trädgårdarna i Waterton, för oj! så många björnar det fanns där!Just nu har sonen kasst med Internet men har fotar upplevelser hela tiden som han kommer att publicera. Kul att du vill hänga med honom! Kolla in hans norrskensbilder om du känner för att slösurfa lite 🙂
      Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *