Minetta Tavern och en ny New York-resa

Minetta Tavern och en ny New York-resa

 
 
Äntligen har vi bokat en ny New York-resa! Det är ett tag sedan vi besökte världens bästa stad och den här gången tänker vi fokusera på gamla anrika New York-ställen. Med gamla och anrika tänker vi ställen som är från tidigare halvan av 1900-talet eller tidigare samt de som kan förmedla en känsla av den tiden.
 
Områdena runt West Village har en del sådana pärlor som vi har besökt under våra tidigare resor till New York och den här gången tänker jag alltså försöka hitta de bästa ställena från den tiden. Vilket är ditt bästa tips?
 
 
Nu bjuder jag på en repris på ett typiskt gammalt anrikt ställe i New York: Minetta Tavern.
 
 
 
 
I trivsamma Greenwich Village, ett av de absolut mysigaste områden i New York, har vi haft några av våra roligaste kvällar i staden. Tre gånger har vi skrattat åt komikerna i Comedy Cellar (läs här och här) och en kväll släppte vi loss ordentligt med karaoke på The Big Fat Pussycat.
 
 
Under en promenad i området började det vara dags för en vilopaus och helt lägligt dyker Minetta Tavern upp, ett gammalt historiskt ställe från 1937 som jag länge velat besöka. Minetta Tavern var ett populärt tillhåll för poeter och författare såsom Ernest Hemingway och Dylan Thomas, varav den senare sägs ha hällt i sig 18 whiskey på White Horse Tavern innan han rumlade hem till Hotel Chelsea där han avled samma natt.
 
 
 
 
Minetta Tavern drivs av krögaren Keith McNally som varit aktiv i New Yorks restaurangbransch i över 30 år. Keith McNally har även öppnat bland annat Odeon (iTribeca), Café Luxembourg (Upper West Side), Pastis (Meastpacking District), Balthazar (SoHo), Morandi (West Village) och Schillers (Lower East Side). New York Times har kallat honom ”Krögaren som uppfann Downtown”.
Minetta Tavern har fått flera utmärkelser av Michelinstjärnor.
 
 
 
 
En av tavlorna föreställer ”RED” The Swedish Jerry Colonna.
 
 
 
 
 
För några år sedan genofördes en ordentlig renovering men man har sparat många gamla detaljer som för oss tillbaka till 1930-talet. Riktigt snyggt!
 
 
Menyn lovar underbara maträtter vilket även de höga betygen från tidigare gäster vittnar om. För vår del var det inte matdags så vi satte oss i baren för en svalkande drink innan vi gick vidare för nya upplevelser.
 
 
Det ska verkligen bli roligt att åkerkomma till New York som vi inte har besökt sedan 2014. Den här gången vill vi verkligen ta oss till Ellis Island och leta reda på våra förfäder som emigrerade till Amerika i början av 1900-talet.
 
Någon som varit till Ellis Island och hittat en gammal släkting?
 
 

10 kommentarer

 1. Jag har ännu aldrig varit i USA – det har liksom aldrig lockat mig och jag inser mer och mer att jag har gått miste om mycket! Det får bli ändring på det!
  Härliga bilder som ser ut att komma från en svunnen tid!

 2. Ann

  Vad kul! Själv har jag bestämt mig för att jag absolut inte tycker om New York, men jag gillar inte heller när det är för mycket människor haha 🙂 Däremot så tokgillar jag dina bilder, och jag har kanske inte riktigt gett New York någon riktig chans när jag tänker efter.
  Däremot ska vi till New Orleans nästa vecka och Santa Rosa Beach i Florida, det ska bli intressant!

 3. Har inte varit själv till Ellis Island, men min mans morföräldrar landsteg där när de kom till N.Y. i slutet av 1800-talet.
  Jag är förtjust i N.Y. och bodde här på 36 gatan under ett år, i Hell´s Kitchen. Året var 1978 och vi var då flitiga besökare på den legendariska klubben Studio 54. (Som då var för alla). Att sitta i Harlem på en jazzklubb och lyssna på Woody Allen som spelade klarinett på måndagkvällar var en upplevelse det också. Minnena från N.Y. är många och härliga men jag inser ju att stan förändrats. Jag har nog varir där ett 10 tal gånger förutom året jag bodde där.
  Ser fram emot att få läsa om dina upplevelser och hur dagens N.Y. ter sig.
  Vad gäller restauranger finns nog inte de vi besökt kvar men Oyster bar på Grand Central finns nog kvar.
  Är verkligen förtjust i dina bilder och de ger mig en fin känsla.
  Förutom N.Y. så gillar jag nog Peking än mer….(Efter att ha bott där i fyra år. )
  Ser fram emot din resa.

 4. Underbart med New York-resa bokad. Haha, jag tror varje gång att jag ska vara "mätt" men nu fick du mig allt att längta tillbaka igen. Särskilt till West Village, som ju även är min absoluta favoritstadsdel (konstigt?!). 😉
  Så kul med det tema ni planerar också. Det ska bli mycket intressant att följa! Angående Ellis Island så har jag inte varit där än. Hoppas ni hittar information om era förfäder!
  Kramar

  1. Ja, det känns riktigt roligt! Det börjar ju vara ett bra tag sedan jag var där senast.
   Jag brukar också tro att jag ska vara mätt på New York, men så går det en kvart och så längtar jag dit lika mycket som tidigare 😉 Det är en stad som verkligen lockar.
   Ellis Island blir kul att uppleva. Både jag och Stefan har ju släktingar som emigrerat så det ska bli spännande att se om vi hittar dem där.
   Ha en fortsatt fin fredag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *