Borgen i Parga

Borgen i Parga

 
 
I lilla pittoreska orten Parga på Greklands västkust finns en gammal borg som började byggas redan på 1000-talet. Den byggdes för att försvara Parga mot angrepp från pirater och Turkiet vilka anföll från havet i försök att komma åt Parga.
 
 
 
 
 
Precis vid Parga stad, som är formad som en amfiteater, ligger den venetianska borgen på toppen av ett berg som stupar rakt ned i havet. För att ta sig upp i borgen behöver man gå brant uppför de smala gränderna som slingrar sig genom hela Parga. 
 
 
 
 
 
 
Borgen har under flera århundraden både förstörts och byggts upp igen medan Parga lytt under Frankrike och Italien. Bland annat förstörde den turkiska piraten Barbarossa delar av borden på 1500-talet.
 
 
 
 
 
 
Idag är borgen ett trevligt och relativt lättillgängligt utflyktsmål att utforska. Vi besöker restaurangen en kväll där vi får fin utsikt över hamnen och en tidig morgon tar vi en promenad bland gamla kanoner, grottor och fängelsehålor uppe i borgen. Kvällstid ser vi hundratals fladdermöss flyga ut från sina gömmor i muren runt borgen.
 
 
 
 
Utsikten över Pargas stränder Krioneri Beach och Valtos Beach är storslagen! Var bara lite försiktig när du strosar runt borgen då vissa ställen är riktigt branta med öppna stup rakt ned i vattnet. 
 
 
 
 
 
 
Nästa inlägg om Parga ska jag berätta mer om de fyra stränderna som vi besöker!
 

12 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *