Liebster Award

Liebster Award

 

Nyligen fick People in the Street en fin utmärkelse från Hallins Reseblogg som lyfte min blogg som en av de bloggar hon själv får inspiration av. Strax därefter fick min blogg en ny utmärkelse: The Liebster Award.

Det är Anna som driver bl.a. bloggen New York: My Bite of the Big Apple som ger mig den fina utmärkelsen.

 

Anna skriver så här: 

People in the Street: Drivs av Eva, som inspirerar stort med både vackra foton och inlägg med inlevelse. Följ med till alla möjliga resmål, med fokus på New York, Kanada och hennes sagolikt vackra hemtrakter i Norrbotten.

 

Tusen tack för utmärkelsen, Anna!

 

 

 

Här är Annas 11 frågor till mig:


#1 Vart gick ditt livs första resa?

Min första resa utanför Sveriges gräns gick till Vasa i Finland. Mina föräldrar har en sommarstuga några mil utanför Umeå och på den tiden gick finlandsfärjorna konstant mellan Umeå och Vasa.

 

Min första resa utanför Norden var tillsammans med min familj när jag var 17 år: Loutraki i Grekland i två veckor. Vi öluffade lite, beundrade korintkanalen och gjorde allt turistiskt i Aten. Det var nog under den resan som jag och min 2,5 år äldre syster Marie och jag blev oskiljaktiga! Den resan var också startskottet för mitt stora reseintresse även om mina hästar fortfarande tog det mesta av min tid och glatt tömde min plånbok …

 

 

#2 Vilket färdsätt föredrar du och varför? (Flyg, tåg, bil, cykel etc.)

Ska jag resa långt föredrar jag att flyga, jag sparar gärna in på resetiden för att kunna uppleva så mycket som möjligt på resmålet. Sedan har jag bilat från Luleå till Sydeuropa och Storbritannien flera gånger, med mountainbiken fastsatt bakom bilen. Så smidigt att ha egna cyklar med på resan!

#3 Vilka är dina tre bästa packningstips?

– För länder som kräver adapter har jag alltid med extra grenuttag så jag kan ladda flera enheter samtidigt. 

– Rulla kläder och pressa ihop dem i påsar.

 -Testa outfits som passar varandra redan hemma och ta bilder på dem. Sedan kan du bara kika på bilderna och se vilken variant du känner för.

 

 

#4 Vilket resmål tycker du att fler borde upptäcka och varför?

Kanada! Naturen är storslagen och människorna bär på en ödmjukhet som är imponerande.

 


#5 Ditt knäppaste reseminne?

Hahaha, ja det måste vara när jag stal en mobiltelefon från en frisörsalong helt omedvetet! Mitt ansiktsuttryck när jag hörde ljudet av något okänt i min väska och fiskar upp, vad jag trodde, min mobiltelefon och ett främmande barnansikte stirrar på mig … Har ni sett någon rusa iväg som en avlöning någon gång? Det var vad Anna tyckte att jag gjorde i alla fall!

 

 

#6 Vad är det första du gör när du checkat in på ditt hotellrum?

Drar undran gardinerna och tittar på utsikten. Sedan tar jag bort överkastet från sängen och lägger undan det. Jag gillar verkligen inte överkasten på hotellrum.

 

#7 Vad är det värsta du varit med om under en resa?

Bara några år efter Estoniakatastrofen bilade vi från Luleå till norra England och Skottland. Vi åkte färja från Danmark och det var gigantiska vågor och riktigt oväder, vilket såklart drog tankarna till den katastrof som nyligen varit.

 

Alla blev åksjuka och vi var tacksamma att vi lyckades uppgradera oss från rummet som bara hade ett draperi till ett annat rum med riktig dörr. Sonen var knappa tre år och syster Maries son var bara ett år. Just då ångrade vi oss att vi lyckades hala på avgångstiden för färjan för att hinna få med Maries familj som åkt fel och var rejält försenade …

 

 


#8 Vilka tre länder har den godaste maten?

 Jag gillar medelhavsmat så jag säger: 

Italien

Spanien

Grekland

#9 Om du hade obegränsat med pengar, hur skulle det förändra ditt resande?

Jag skulle vara borta betydligt längre under varje resa.

 


#10 Vart går din nästa resa?

 Parga i Grekland på vår 1-åriga bröllopsdag den 1 augusti.

 

 


#11 Om du bara fick resa till en enda plats resten av ditt liv, vilken skulle du välja?

Nordamerika (haha, här får jag in både USA och Kanada).

 

 

Mina nomineringar

Många av mina resebloggs-kollegor har redan svarat på liknande frågor så jag väljer att lyfta några bloggare som inte bara har fantastiska bloggar utan som också blivit goda vänner ”i riktiga livet”. Tänk vad sociala medier kan göra med vänskap, fantastiskt!

 

Anna Ström Åhlén, som jag får sända ett extra stort tack till för att jag fick denna utmärkelse av, har inte mindre än fyra bloggar! Alla hennes bloggar är mycket välskrivna och informativa och humorn finns med som ett härligt inslag. Anna och jag har rest tillsammans två gånger, dels till vårt älskade New York och dels på en gemensam pressresa till Ungern. Vi har kommit varandra riktigt nära sedan vi lärde känna varandra.

 

New York: My Bite of the Big Apple

Travel on a Cloud

Falkblick Kommunikation

80-talet – som du minns det och som det var

 

 

Katarina Söderberg är också en rutinerad bloggare som bott utomlands under många år, bland annat i USA, Filippinerna och Malaysia. Nu bor hon i Norrbotten igen och vi träffas ofta över en matbit eller fotosafari då vi båda jobbar i Luleå och bor nära varandra. Katta har haft flera bloggar och hennes hjärta klappar lite extra för Asien: Kattas Bekraktelser

 

 

Anna Munkhammar är en sprudlande glad tjej med massor av energi som jag och Katta lärt känna via Better Bloggers (yrkesnätverket för bloggare). Vi tre brukar träffas för att bolla olika bloggtankar och efter varje träff går jag därifrån med massor av ny inspiration. Anna har varit med i tv-programmet Halv åtta hos mig och hon vimmelfotograferar Bodens nöjesliv: Boden By Night

 

 

Helena och Peter Bergström är två underbara människor som jag har haft nöjet att träffa ett par gånger. De var bland annat med på pressresan till Ungern. Helena och Peter har bilat runt Europa ett helt år med en husbil och nu bor de på en husbåt i Stockholm. Bloggen uppdateras dagligen och de delar friskt med sig av alla sina tips och erfarenheter: FREEDOMtravel

 

 

I Ungern hittade jag även goda vänner i Cecilia Löwenadler (kommer snart med ny spännande blogg), Daniela Nasteska OlssonArna Grym, Ingeborg Lindseth och Katrine Dybkjaer. Flera fina människor som jag gärna vill träffa igen.

 

Sedan finns det ett helt gäng underbara bloggare som jag följer på sociala medier, men inte känner personligen – ännu! Men det är nog bara en tidsfråga … 

 

Jag har en fråga till dig som läsare: Vilket är ditt favoritresemål som du skulle rekommendera till oss andra?

 

12 kommentarer

 1. Grattis till denna "award"! Och det var verkligen väldigt roligt att läsa dina svar och få veta mer om dig. En del goa skratt blev det också.
  Men lite allvar också, främst i resan med båt ni gjorde och det blåste.
  Jag reste med Estonia veckan innan hon sjönk och vi had eflera estländare vi känd emed som omkaom. Hemskt! Och sedan dess bor jag bara högt upp i båtar och med stora fönster och jag har alltid svårt att sova ombord . Skulle det se ut att bli dåligt väde åker jag numer inte.
  Visst är bloggvärlden givande och på så många sätt…
  Favoritresemål? Svårt att välja men efter attt ha bott fyra år i Kina så får det bli det och då utanför det mer vanliga turistiska, dock är kIna mer en kontinent än ett land. Men Peking och södra Kina absolut! Och Tibet förstås! Fantastiskt!

 2. Åh, så roligt att läsa dina svar, Eva! Och tusen tack för de fina orden om vår vänskap och mina bloggar (plus länkarna till dem).
  Ja, det är verkligen fantastiskt vad internet har öppnat för möjligheter och sammanfört människor som annars aldrig skulle ha träffats.
  Nu fick jag lära känna dig ännu lite mer, genom svaren. Så härligt att öluffa med familjen. Jag förstår att du kom din syster nära! Men så hemskt med båtresan. Som du vet, har ju jag också en hemsk båtupplevelse: tur och retur Riga under stormen Emil. Sedan dess reser jag aldrig över havet under månader som har bokstaven r i sig. (Läs: höst- och vintermånader.) Episoden med mobiltelefonen skrattar jag fortfarande högt åt. Helt sanslöst …
  Dina bilder från Kanada är nästan overkligt vackra! Jag tror minsann att jag skulle trivas där också. 🙂
  Mitt favoritresmål känner du redan till och jag är just nu otroligt lycklig över att höstens resa är bokad. New York, here I come!
  Kramar

 3. Roligt att läsa! Det där med mobiltelefonen tror jag att jag läste nyligen, om det var hos dig eller Anna, men sååå himla roligt, haha. Och STORT tack för de fina orden om oss! Vi sitter här vid frukostbordet i Polen och blir så glada när vi läser 🙂

 4. Så trevligt att få utmärkelse÷)) grattis!!!Kanada är så fint land. Jag har bott i Ontario och Alberta. Så rolig historia med mobilen😂😂Jag håller även med att medelhavsmaten är bäst!! Så roligt att få läsa lite om dig. Jag följer gärna med på fler inlägg🤗🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *