Happy Canada Day

Happy Canada Day

 
 
Idag firar Kanada sin nationaldag Canada Day med nummer 149 i ordningen. Nästa år lär det bli ett extra stort och sprakande firande då det är 150-årsjubileum! Då vill jag vara där igen!
 
 
 
Förra året hade vi fömånen att vara i Kanada på just Canada Day! Vi pyntade oss med kanadensiska färger och tillbringade flera timmar med att fira Kanadas stora dag med våra kanadensiska släktingar och ”the originals”, även kallade ”first nations”, på Head-Smashed-In Buffalo Jump.
 
 
 
Det blev en extra krydda i firandet när båda jag och min son blev en del av showen. William spelade trummor med de yngre i stammen och jag dansade försiktigt fram bakom indianhövdingen med den kanadeniska flaggan i händerna. En oförglömlig upplevelse och dagen var inte slut där!
 
 
 
När vi kom till Fernie i British Columbia fortsatte vårt firande av Canada Day i Fernie stad tillsammans med vår härliga kanadeniska familj. Vi åkte till city där stadens befolkning samlades för att njuta av musikunderhållning och fyrverkerier. 
 
 
 
Grattis Kanada på din dag! Happy Canada Day!
 
 

10 kommentarer

  1. Jättetrevligt att få vara med om Canada Day hos dig här på bloggen. Förstår att det var minnesvärt för er att vara med på plats.
    Vad gäller Canada har jag bara varit där ett par dagar, över gränsen från USA, men kanske blir det ett längre besök vid tillfälle.
    Väldigt fina bilder från ett väldigt fint land.

  2. Grattis till Kanada får vi säga då! Vi har varit i Halifax en dryg vecka när jag var där på konferens och Peter följde med. Sedan tillbringade jag mina första typ 7 månader i mammas mage där, haha, eftersom hela min familj bodde i Kanada ett år då. Min storebror gick sitt första år i skola där. Då bodde de i New Foundland. Så jag har hört om Kanada hela min uppväxt om man säger så… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *