The Blind Barber New York

The Blind Barber New York

I väntan på att jag hinner göra klart fler inlägg från resan till Ungern bjuder jag på en repris på en så kallad hemlig bar från favoritstaden New York när jag och min vän Anna Ström Åhlén besökte staden tillsammans.
 
Jag brukar ha för vana att besöka minst en ny speakeasy vid varje besök till New York. Speakeasy är en kvarleva från förbudstiden på 1920-talet då det inte var tillåtet att servera alkohol och då fanns det så kallade illegala speakeasybarer, eller lönnkrogar, dit törstiga gäster kunde bege sig – OM de visste adressen! 
 
Man tror att det mot slutet av den trettonåriga förbudstiden fanns ungefär 100 000 hemliga barer i New York. Idag är det enklare att hitta dessa gömda barer som kan finnas bakom en hälsokostsskylt, klädbutik, telefonkiosk, restaurangkök eller annat. Vi har ju Internet!
 
 
Jag och min vän Anna Ström Åhlén, som driver bloggen New York – My Bite of the Big Apple, besökte en, för oss båda, ny speakeasy: The Blind Barber. The Blind Barber finns på ett par ställen i New York och även i Los Angeles.
 
 
Deras koncept är att driva en riktig frisörsalong, men bakom stängda dörrar finns det en plats där man kan umgås och ha en trevlig stund tillsammans. För så kunde det vara på förr! Folket samlades vid en barbershop för social samvaro och kanske för något värmande i strupen och det vill man nu föra vidare.
 
 
The Blind Barber inspireras av mysteriet med The Blind Barber, en deckare från 1934 skriven av John Dickson Carr som handlar om en samling värdefulla rakknivar som försvinner. De kunder som besöker frisersalongen blir bjudna på en drink och även möjligheten att kliva genom den hemliga dörren.
 
 
Jag och Anna besöker denna hemliga bar precis vid öppningstid då vi ändå är i Lower East Side där baren ligger. Perfekt tid visar det sig – åtminstone för två promenadglada New York-fans som behöva vila benen i en skön soffa efter en lååång dag med många mil i benen… Att det dessutom visar sig vara happy hour gör ju inte direkt ont!
 
 
Vi tar plats i ett separat rum som kallas ”Grandpa’s Den” med tidsenlig inredning och väljer något gott från den spännande drinkmenyn som erbjuder drinkar med namn som Batman, Strawberry Fields, Flower Power och Sweeny Ted. 
 
 
Den goda drinken, de levande ljusen och all vintage får det att kurra i magen och vi frågar om det finns något ätbart att beställa. Inga problem, vi beställer en fräsch pizza som hämtas från kvarterets lokala pizzeria. Samarbete på hög nivå!
 
 
Vi väjer att avvika innnan det riktiga partyt kommer igång. Men vi har förstått att det kan bli ett hiskeligt ös i den här hemliga baren! Bra musik, goda drinkar roliga människor i en härlig miljö är som bekant ett säkert kort för en riktig helkväll i New York.
 
Och jodå! Det var betydligt fler gäster i baren när vi lämnade stället …
 
 

16 kommentarer

 1. Vilken bar! Ett toppenställe! Detta skulle jag verkligen gilla. Jag bodde i N.Y ett år 1978-79 och har sedan många gånger varit där. Men nu är det länge sedan och mycket har hänt på klubb och barsidan.
  Men du vet jag är så gammal att discot Studio 54 fanns och där var vi ofta. Då var det speciellt.
  N.Y. kommer för alltid att ha ett extra utrymme i mitt hjärta. En stad där allt kunde hända och hände….
  Vi har även haft med döttrarna dig från det att de var 6 år och tills de var 16 och de ler också över allt vi gjort.
  Blir så glad över dina och Annas inlägg om N.Y. Mycket nostalgi för mig och mycket glädje.
  Helt underbara bilder! Jag ler…

  1. Tack snälla! Jag tror du hade älskat baren Ditte! Det är så häftigt att du varit på Studio 54, jag har bara varit utanför och sett skylten 🙂 Måste ha varit otroligt kul!Håller med att allt kan – och händer – där. Du har ingen aning om vad som väntar runt nästa gathörn. Jag älskar verkligen staden!
   Vill du ha mer NY-läsning så har jag 319 inlägg från New York på bloggen 😉
   Ha en fin midsommarhelg!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *