Bradley’s Spanish Bar – London

Bradley’s Spanish Bar – London

När vi är ute och reser söker vi oss gärna till små och lite undangömda pärlor som kanske inte den stora turistmassan hittar till. Som i London där vi hittar den lilla undanskymda baren Bradley’s Spanish Bar, är en av de sista barerna i London som spelar vinylskivor i en gammal jukebox.

Bradley’s Spanish Bar ligger på  Hanway Street i Soho, en liten gata som du lätt missar om du har fokus på andra besöksmål för dagen. Men ta gära en sväng förbi gatan och kika in i den här mysiga baren där personalen verkar ha riktigt roligt på jobbet.

Jag nämnde jukeboxen tidigare, och den har en central plats i baren, mitt bland sköna soffor och trevlig personal.  Ja, förutom det stora utbudet av öl som också är en viktig del i den här baren!

Bradley’s Spanish Bar är liten och intim, något som brukar garantera kontakt med nya människor, så även den här gången. Vid stängningsdags tar alla med sig sista glaset utomhus och det är där kontakter knyts! När man hör att vi är från Sverige slutar det med allsång med ABBA-låtar. Jättekul, och precis som vi gillar att uppleva storstäder.

Förresten mötte vi samma personer på en helt annan pub i London ett par dagar senare.  Storstad, javisst! Men precis som i New York händer det att vi träffar på samma människor på olika platser under vårt besök! Någon fler som också brukar göra det?

 

8 kommentarer

  1. Vad trevligt! Har antecknat puben! Kommer jag till London igen blir det klart ett besök här.
    Vi försöker också hitta ställen när vi är utomlands dit inte turistströmmen är så stor. Då får man ju en helt annan känsla.
    Kul med allsång till ABBA och de hålle rju i sig.
    När vi bodde i Peking blev det ofta allsång till dem på barer och pubar.

  2. Lovely! Vi brukar också säka oss utanför turiststråken. Ibland går det åt helskotta, andra gånger hittar vi genuina pärlor! Visst råkar man på en och annan "kändis" när man är ute och rör på sig!
    Ha det gott! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *