Vit julafton

Vit julafton

 
I Norrbotten hade vi en vit och mycket vacker julafton. Jag åkte in till Södra Hamn i Luleå för att fånga dagens få, men fina, solstrålar medan Stefan åt jullunch tillsammans med delar av släkten.
 
 
Jag valde bort jullunchen eftersom det var stor risk för smitta av vattkoppor som jag lyckats undvika än så länge och inte vill bli drabbad av nu heller. Jag vill ju gärna hålla mig prickfri inför vår resa till Kanada i februari…
 
 
Fyra isbrytare ligger och väntar på vinterns arbete och livbojarna kan förhoppningsvis ta vintervila då isen blir allt tjockare just nu.
 
 
Några tappra har vågat sig ut till ön Gråsjälören som är ett mycket populärt utflyktsmål för Luleåborna när isvägarna är på plats.
 
 
Om jag skulle bo inne i stan skulle jag nog kunna tänka mig att bo i Tutti frutti-husen. Närheten till vatten lockar mig!
 
 
Efter julfirande och trevlig julmiddag gick vi till Hägnan för att fånga en (nästan) fullmåne på bild. Visste ni att det inte har varit fullmåne på juldagen sedan 1977?
 
 
William lånade kameran för att fota den fina månen som lyste upp julaftonskvällen.
 
 
Vi hittade vi ett piratskepp som William och Julia klättrade upp i. Mats hjälpte till med kamerainställningarna och det blev en cool avslutningsbild på årets julaftonspromenad.
 
 

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *