Norrbottensteaterns Julshow

Norrbottensteaterns Julshow

Nyligen såg vi TolvskillingsoperanNorrbottensteatern och fick då veta av skådespelaren Mats Pontén att vi absolut inte får missa årets julshow, han lovade det bästa av det bästa! Självklart bokar vi biljetter till julshowen som heter kort och gott Julshow.

Precis som på Tolvskillingsoperan sitter vi vid runda bord och tar med snacks och dryck in på föreställningen. Jag gillar verkligen det konceptet!

Redan vid presentationen förstår vi att det är lite speciellt med Julshow, när det berättas att det är tillåtet att fotografera under föreställningen. Bara man gör det utan blixt. Vi sitter längst bak och har den fördelen att ingen blir störd när vi ställer oss upp och fotograferar. Å andra sidan blir det väl långt ifrån scenen för att få bra bilder.

 
Kajsa Warg, nyligen hemkommen Hollywoodfru, håller taktpinnen under första akten. Med släpig brytning på amerikanska får vi träffa hennes gäster som verkligen är en salig blandning av personligheter: bland annat Thomas di Leva, Mauro och Plura från Pluras kök, Mat-Tina, Glenn Hysén, Karl-Bertil Jonsson.
 
 
Med hjälp av en gigantisk julkalender får vi vara med om spännande lucköppningar där överraskningarna med fantastiska framträdanden avlöser varandra.
 

Vi konstaterar att du verkligen inte får vara lagd åt det blyga hållet om du ska vara med på scenen. I ett av numren faller i princip alla kläder från Kajsa Wargs allt-i-allo-assistent. Inte för att jag lider av det. Inte alls…

 
Kvällens största jubel kommer när ”Leif från Tieto i Luleå” har sitt fantastiska nummer med mannen som inte kunde hålla takten. För övrigt är det en del av hela showen att lyfta ett företag i Luleå som är på plats i publiken under kvällen. Jättekul!
 
 
Andra akten leds av Björne och ja, han låter exakt som Björne! Här möter vi även Ernst Kirchsteiger, Leif G.W. Persson och Kalle Anka och hans vänner. Publiken är med och vi ser fler bejublade framträdanden.
 

Jag tycker att de lyckats rama in mycket av vad julen innebär, som välkända karaktärer och julmusik men även ensamheten och splittringen ett skilsmässobarn kan uppleva över julhelgen.

Många av kvällens nummer har jag sett på tidigare föreställningar som visats genom åren, men att få ihop och repetera den härliga helhet samtidigat som deltagarna i Julshow spelat Tolvskillingsoperan är mycket imponerande!

Medverkande i de 33 bejublade numren:

Pär andersson, Gustav Ekman Mellbin, Tomas Isacsson, Therése Lindberg, Karin Paulin, Mats Pontén, Hans Sandin, Martin Sundbom, Filip Tallhamn, Linda Wincent och Anders Öhrnström.

köp biljetter om du har möjlighet! För det här är bland det roligaste jag sett på Norrbottensteatern!

 
Välkommen att följa People in the Street på Facebook också!

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *