Portobello Road London

Portobello Road London

Taxichauffören i London lämnar av oss vid den blå dörren i Notting Hill från Notting Hill-filmen.Vi tittar på den en stund och minns den trivsamma filmen innan vi promenerar vidare på den mysiga gatan Portobello Road.
Portobello Road Market är en av världens mest kända marknader som lockar framförallt turister till den två miles långa marknaden som går genom hjärtat av det trendiga området Notting Hill.
 
 
Eftersom vi är turister bestämmer vi oss för att tillbringa söndagförmiddagen på marknaden. Vi är där tidigt på förmiddagen medan det fortfarande är ganska folktomt på marknaden och ganska snabbt blir vi sugna på kaffe. Vi hittar ett trevlig kafé vid ett gatuhörn där vi har bra överblick över folklivet på Portobello Road
 
Vi strosar i sakta mak efter gatan, besöker flera mysiga butiker som säljer allt från antikviteter till hattar och nästa resas anteckningsblock (läs: Kanadaresan). En butik verkar ha köpt upp Londons alla gamla symaskiner som de dekorerat med runt väggarna i den stora klädbutiken med coola kläder.
 
Området Portobello var ursprungligen en farm, som namngavs efter Puerto Bello i Karibien till minne av den brittiska amiralen Edward Vernon ”Old Grog”, som ledde slaget mot spanjorerna vid Panama 1739. Sedan dess har området byggts upp med hus, butiker, gatumarknad och pubar och blivit ett mycket populärt utflyktsmål.
 

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *