Fishs Eddy New York

Fishs Eddy New York

En av mina absoluta favoritbutiker i New York är heminredningsbutiken Fishs Eddy som ligger på 889 Broadway i Flatiron District.
 
Det är rejäla och roliga köksprylar man har riktat in sig på, med muggar, tallrikar, bestick och kökshanddukar som riktiga storsäljare bland många andra personliga prylar.
 
 
Det finns flera serier och mina favoriter är New York Skyline och Harper + Oldham, vilka delar av utbudet har fått följa med oss hem under våra resor. Fler lär det bli!
 
 
1986 grundade Julie Gaines varumärket efter att ha passerat en liten by med samma namn, då de var på jakt efter intressanta fynd för försäljning. Och fynd gjorde de! I en lada i byn kom de över ett lager med gammalt porslin som varit utsatt för en brand.
 
Porslinet kom från en lokal tillverkare och Julie Gaines med sällskap fick möjligheten att ta med sig lagret hem där de putsade upp allt. Under all smuts upptäcktes ett fantastiskt mönster som bar på amerikansk historia och på den vägen är det.
 
 
Butiken är helt underbar med slitet trägov, fina skyltar och rustika hyllor som är fyllda med varor som har unika mönster från olika designers. I dag drivs Fishs Eddy av Julie Gaines och hennes man Dave Lenovitz.
Enda nackdelen är att porslinet väger en hel del – men å andra sidan kan du köpa med dig fina, lätta linnehanddukar till de som ska få en present av dig från din New York-resa!
 
 
Missa inte den här pärlan. Botanisera i lugn och ro, för i varje vrå i butiken finns nya fynd och favoriter som du inser att du kan bara inte vara utan!
 

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *