Bar Américain – London

Bar Américain – London

 
På 20 Sherwood Street, ett stenkast från Piccadilly Circus i London, kliver vi in i Brasserie Zédel. Det ser ut som att det är en mycket trivsam bar, men nu är det inte den här baren som är eftermiddagens mål.
 
 
Vi passerar den mysiga barstämningen och väggarna som är fyllda med svartvita tavlor från golv till tak och följer de röda skyltarna mot Bar Américain som ligger lite undanskymd en trappa ned. Sträckan dit bygger upp vår förväntan att vi är på väg till ett väldigt speciellt ställe.
 
Att paret på bilden ovan har rätt klädsel för dagen förstår vi ganska snabbt.
 
 
Tavlor med olika 1920-talsmotiv fyller väggarna hela vägen ned till vad som ser ut att ha varit en perfekt mötesplats för nöjeslystna människor i forna tider.
 
 
Mäktiga ljuskronor, häftiga väggmålningar, mosaik- och stenklädda golv, små bås med gamla biljettskyltar och dyligt får våra ansikten att spricka upp i gigantiska leenden. Vilket ställe!
 
 
Vi hittar Bar Américain och blir placerade i ett hörnbord där vi har utmärkt utsikt över alla människor som valt att ta eftermiddagsdrinken på detta coola ställe. I den här vackra art deco-baren med det zebramönstrade golvet och väggar med gamla flygplan, passar de runda borden och de stiligt klädda servitörerna helt perfekt.
 
Precis som att kliva tillbaka rakt in i 1920-talet!
 
 
Ska du dricka en riktigt god cocktail i London så är det här du ska göra det! Klassiska och färgglada drinkar tillverkade med stor noggrannhet och känsla. Det är allt som behövs för att hela vårt sällskap ska bli supernöjda! 
 
Det är ställen som det här som gör våra besök till storstäder något alldeles extra! Där man verkligen ansträngt sig för att gästerna ska hamna i en trivsam stämning och bara vilja komma tillbaka.
 
 
Ett par timmar senare har även en restaurang öppnat portarna. Vi kikar in genom dörren och konstaterar att dit ska vi nästa gång!
 
Vi kommer tillbaka!
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *