Soho’s Secret Tea Room

Soho’s Secret Tea Room

Afternoon tea är mycket populärt i London, det är vi väl medvetna om! Speciellt på helgerna är det många restauranger serverar just Afternoon Tea och det går nog att hitta i olika prisklasser och kvalitét. Ingen har missat att engelskmännen är väldigt förtjusta i te, en förtjusning som vi kanske inte direkt delar med dem även om vi är lite nyfikna på vad det innebär.
 
 
En lördag besöker vi småhemliga Soho’s Secret Tea Room, som ligger ovanpå en av Londons mest berömda pubar, The Coach & Horses, på 29 Greek Street. Vi går genom bardisken, en trappa upp, och där vi möts av en tesalong i retrostil från 1940-talet. Väldigt mysig och avslappnad atmosfär och alla borden är dukade i fint, udda porslin och höga kakfat. Även den softa bakgrundsmusiken speglar 40-talet.
 
 
Kakfaten fylls med scones och sötsaker av de tidsenligt klädda servitriserna och tekannor med rykande hett te ställs fram till gästerna som i strid ström fyller borden.
 
 
Ja, eller åtminstone till de gäster som kommer dit för att dricka te och äta alla dessa godsaker. Men vem har sagt att det finns en regel att du måste beställa te och kakor när du besöker ett Afternoon tea-ställe? Vi beställer bubbel, oliver och grissinipinnar istället, även om servitrisen höjer på ögonbrynen och förmodligen tycker att vi är väldigt märkliga…
 
 
Därför kan vi tyvärr kan inte betygsätta Soho’s Secret Tea Room’s te och kakor. Men miljön är väldigt trivsam!
 

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *