Ristorante Il Melograno

Ristorante Il Melograno

Under vår senaste resa till New York bodde vi i Hell’s Kitchen, ett område som under de senaste decennierna har ändrats från ett riktigt ruffigt område som man helst skulle undvika till att bli ett riktigt populärt område med, i dagsläget, högre hyror än genomsnittet för Manhattan.
 
Många kända skådespelare och artister har bott här, bland annat Burt Reynolds, Bob Hope, James Dean, Madonna, Alicia Keys och Sylvester Stallone. Kanske beroende på att Actors Studio låg här?
Annars finns även flera sändnings- och musikinspelningsstudior i Hell’s Kitchen, exempelvis CBS Broadcast Center och Sony Music Studios.
 
I området bor dessutom hästarna från Central Park, vilket vi upptäckte under en tidig morgonpromenad i maj. (Ja, jag fick komma in och hälsa på hästarna :))
 
Hell’s Kitchen är också känd för sina restauranger. Här finns vår gamla favorit Morning Star (numera renoverad), där vi brukar träffa våra vänner över en frukost varje gång vi är i New York.
 

 

Vi blev rekommenderade en italiensk restaurang alldeles runt hörnet från vår lägenhet, Ristorante Il Melograno, vid korsningen av 10th Avenue och 51th Street. Il Melograno erbjuder främst hämtmat, men har även en liten mysig restaurangdel samt uteservering när vädret tillåter.
 
 
Vi och vårt sällskap gick lös på de vitvinsmarinerade musslorna, laxen, kyckling och ett par pastarätter. Alla fyra var extremt nöjda med maten som både var välgjord och smakrik. Personalen var trevlig och det var en väldigt skön atmosfär i den något trånga och långsmala lokalen.
 
 
Vi satt perfekt placerade för att kunna spana på kockarna medan de tillagade maten. 
New York har många italienska restauranger och gillar du det italienska köket är det här ett mycket bra alternativ som inte allt för många turister har hittat till (ännu).
 
Mätta och belåtna avslutade vi vår trevliga kväll på en annan favorit i området, Ava Lounge (ni vet, stället där vi en gång ramlade in på ett Ed Hardy-sponsrat takbarsparty).
 
 
Några av bilderna är tagna av Stefans kusin (även fantastiskt duktig och kunnig fotograf!) Roger Styrberg.
 

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *