Brooklyn Industries

Brooklyn Industries

Det är hög tid för ett shoppingtips från New York efter alla inlägg från Mallorca den senaste tiden!
 
 
Brooklyn Industries är en butik som inte bara säljer snygga kläder, väskor, accessoarer och musik utan även gör skillnad för miljön med 100% ekologiskt bomull, återvunnet material och lokalproducerade produkter. 
 
 
Från att fixa gamla skyltar för återbruk och försäljning på 90-talet har Brooklyn Industries vuxit till 16 butiker och Internetförsäljning efter att första butiken öppnades i Williamsburg 2001. En av grundarna och nuvarande vd Lexy Funk har, förutom miljövänligt tänk, en strävan att samarbeta med lokala konstnärer, formgivare och artister.
 
Varje månad tillverkas minst sex t-shirts som är tryckta lokalt och där trycket har ett budskap som de vill sprida. Intäkterna från försäljningen av dessa t-shirtar går till en lokal organisation.
 
 
Vi har besökt några av Brooklyn Industries butiker i Brooklyn och Manhattan. Butikerna är inredda med vintagemöbler och i skyltfönstren finns ofta återvunnet material såsom handväskor och kläder från tidigare säsonger. 
Brooklyn Industries satsar på hållbar kvalitet och många av deras väskor har livstids garanti.
 
 
Kombinationen snygga produkter och samhällsansvar känns helt rätt. Vi kommer tillbaka!
 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *