Helikoptertur i New York

Helikoptertur i New York

Varje gång vi varit i New York har vi pratat om att flyga helikopter, men det har av olika anledningar aldrig blivit av.
Förrän nu! Med pengar tillbaka för en avbokad New York Rangers-match (de ändrade datum) tyckte vi att en helikoptertur var en utmärkt ersättning för förlorad upplevelse på Madison Square Garden.
Vi har alltid tyckt att det verkar lite bökigt att boka över Internet så vi beslutade att chansa och bara åka dit. Det visade sig att vi inte alls behövde boka över nätet. När vi närmade oss Pier 6 East River försökte försäljare stoppa oss ganska snabbt. Men vi gick vidare tills vi blev stoppade av en som vi ansåg vara seriös och som med legitimation kunde visa att han jobbade på Liberty Helicopters som vi var på väg till. 
Vi fick fylla i våra namn, vikt och närmast anhörig samt visa att vi inte hade vapen i väskorna och sedan betala 160 dollar per person för en 12 minuters tur över Hudson River-sidan.
Medan vi väntade på vår tur (tog cirka 30-45 minuter) fick vi se en säkerhetsfilm och ta på livvästar. Sedan blev vi utkallade till en röd helikopter som tar sex passagerade utöver piloten.
Piloten var en ung kvinna som med säker hand gav oss en oförglömlig tur över några av New Yorks största sevärdheter medan hon berättade om de olika ställen vi passerade. Jag, som inte flygit helikopter tidigare, trodde att det skulle kittla i magen när vi lyfte, men det kändes ingenting. Det kändes bara helt säkert!
 
 
Skicklig pilot och mycket nöjda passagerare!
 
 
Governors Island tar du dig till med färja. Ett bra utflyktsmål om du vill lämna Manhattan för en stund för en picknick, cykeltur, kulturellt arrangemang eller bara för att få en fantastisk utsikt över nedre Manhattan.
 
 
Liberty Island finns sedan 1886 Frihetsgudinnan som var en gåva från fransmännen för att fira hundraårsminnet av USA:s självständighet.
 
 
Ellis Island är den plats där de flesta emigranterna, som lämnade Sverige runt 1892-1924 för att söka lyckan i Amerika, anlände till. Har du en avlägsen släkting som emigrerade till USA under den här tiden är det här du kan leta information om dem.
 
 
Längst ned på Mahattan finns finansdistriktet med Wall Street och New York-börsen. Här stod även tvillingtornen i World Trade Center som nu blivit ersatt med 541 meter höga One World Trade Center. I Battery Park kan du söka skugga en varm sommardag och titta på när affärsfolket äter sin lunch.
 
 
Det var här, på Hudson River, som ett flygplan med 155 passagerare fick nödlanda i januari 2009 när motorerna skadades av en fågelkollision. Alla passagerare överlevde!
 
 
Empire State Building känner de flesta igen! På den nedre bilden, den runda byggnaden, syns även Madison Square Garden.
 
 
Bild från ovan över Intrepid Sea, Air and Space Museum. Grunden är ett hangarfartyg som bland annat deltog i Vietnamkriget och här kan du som är intresserad roa dig i flera timmar.
 
 
I förgrunden ser vi Upper West Side och bortanför Central Park finns Upper East Side. Gatorna närmast parken har inte bara New Yorks dyraste adresser, utan även världens dyraste.
 
 
På västa sidan av Manhattan finns bland annat Hell’s Kitchen, Chelsea, Meatpacking District, West Village och TriBeCa. Några av de områden som vi trivs allra bäst i!
 
 
Midtown är det mest populära området för New Yorks förstagångsturister. Här finns många av de största sevärdheterna.
 
 
Brooklyn Bridge är ett givet besök när du besöker New York. Manhattan Bridge som syns bortanför ska besökas i oktober!
 
 
Vår helikoptertur närmar sig slutet och att flyga in mot dessa skyskraport i en helikopter tillhör en av de allra bästa upplevelser vi haft i New York!
 
 
Högsta betyg till piloten!
 
 
160 dollar är väldigt mycket pengar för 12 minuter upplevelse. Men vi är väldigt glada att vi bestämde oss för det och vi kan varmt rekommendera turen.
Det blev årets födelesdagspresenter till varandra…

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *