White Horse Tavern

White Horse Tavern

Det finns några gamla klassiska barer kvar på Manhattan. Sådana barer som har en historia att berätta om de gäster som passerat genom åren.
 
En gammal populär bar är White Horse Tavern, baren med de stora fönstren vid korsningen Hudson Street och 11th Street i West Village. Här har storheter som Jim Morrison, Bob Dyland och poeten Dylan Thomas hängt mer än en gång. Den sistnämnde sägs ha hällt i sig arton whisky här innan han rumlade hem till sitt hem i Chelsea Hotel där han sedan avled en novembernatt 1953.
 
Vi stannade till här under en regnskur en eftermiddag för en drink och spanade in alla vita hästar som var placerade runt om i baren. Just då var det inget större drag, men baren var fylld varje gång vi passerade på väg hem till vår lägenhet.
 
Det är ett populärt ställe än idag!
 
De mer intellektuella trivs här tillsammans med poeter, musiker och författare. Liksom även en och annan turist!
 
 
 
 
 
 
 
Kanske att den största behållningen var de fina vita hästarna som prydde baren mot det mörka träslaget i den anrika gamla lokalen. 
 
 Men den finaste vita hästen av alla är min gamla ponny Caidy, visseligen lite fläckig just på den här bilden eftersom han gärna rullade sig i leran så fort han kom ut i hagen, men åh vilken häst… Vackerponnyn!

2 kommentarer

  1. Maxime och jag var också på här i februari! Vi hade ätit i närheten och eftersom det var så kallt så var vi tvungna att stanna till för att värma oss.
    Måste säga det igen; det är verkligen lustigt med våra sammanfallande intressen för städer och ställen. Var tvungen att skratta lite när jag såg inlägget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *