Allmänt

Höslåtter i Lögda

I barndomen var vi med på höslåttern under de varmaste högsommardagarna. I Lögda var hästen Hjälte med och gjorde sitt jobb som den nordsvenska arbetshäst han var, medan det i Fredrika fanns en röd traktor som gjorde Hjältes jobb.
Dagens höjdpunkter var att trampa och hoppa i höet för att packa det så mycket som möjligt i höskrindan. Sedan bjöds det på bullar och rabarbersaft från mormors gula plastkanna.
Höslåttern var roligare än att ta upp potatisen!

Höslåtter i Lögda. Mormor i mitten.

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *