11 September

11 September

Idag är det 10 år sedan terrorattackerna i New York då två kapade flygplan flög in i World Trade Centers tvillingtorn och fick dem att kollapsa. Totalt 25 byggnader på Manhattan skadades och det tog 8 månader att rensa upp området.

Nu, 10 år senare, börjar återbyggnaden av området närma sig ett färdigställande. 2013 ska nya WTC vara klart och fyra nya skyskrapor, minnesmärke och museum vara på plats. Den högsta skyskrapan, 1 World Trade Center, blir 541 meter högt. USA:s högsta byggnad.

När vi besökt staden har vi fått flera egenupplevda historier återberättade för oss av bl.a. taxichaufförer och vänner. Alla New Yorkbor har sin historia.

Bilder från 2008

Om ett par år ser det ut så här på det område som i 10 år kallats Ground Zero.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *