Buddharama Temple Fredrika

Buddharama Temple Fredrika

I Fredrika, där det finns 300 invånare, har man för några år sedan påbörjat ett bygge av ett thailänskt buddhistiskt tempel. Det går inte så fort och det saknas dessutom en hel del pengar för att få det klart. Men man har i alla fall fått dit en bronsmunk och en 10 meter hög Buddhastaty. Planen är att det ska bli Europas största buddhistiska tempel – vi får se hur det går med det, men vi hoppas det går bra.
Hur som helt är det många buddhister och turister som vallfärdar hit och lilla samhället Fredrika har fått en thailänsk touch över sig. Varje gång vi besöker Fredrika brukar vi ta en sväng förbi ”templet” för att se vad som hänt där sedan sist.
Templet ska stå på ett berg med en fanstastisk utsikt över ”tre sjöar”. Mitt på ett gammalt familjerävpass! Tänk om alla våra gamla släktingarna hade anat vad som skulle komma till byn i framtiden.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *