Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - P.J. Clarke's, New York
 
Klasiska P.J. Clarke's har funnits på mina att-göra-listor i New York flera gånger och äntligen kommer tillfället för ett spontanbesök under min långpromenad denna härliga oktoberdag. Jag har precis ätit en god hamburgare på Johnny Rockets, en annan klassiker i New York, så jag nöjer mig med barhäng och lite snack med bartendern över ett glas vin.
 
 
 
 
P.J. Clarke's byggdes 1868 och har serverat mat och drinkar sedan 1884. Det lyckades stå emot hotet av rivning när det byggdes skyskrapor runt den lilla tegelbyggnaden i korsningen av 3rd Avenue och E 55 Street på 1960-talet när dåvarande ägare vägrade sälja, men förlorade två våningar i samband med det. New York Times beskrev kampen som "Goliats vinst mot jätten".
 
 
 
 
 
 
Många är kändisarna som haft P.J. Clarke's som stamställe. På 1940-talet satt ofta Frank Sinatra vid bord nr. 20 till stängning och 1958 friade Buddy Holly till en kvinna som han bara känt i fem timmar här på restaurangen. Det var här Ted Kennedy åt lunch och samtidigt svalde förlusten mot Jimmie Carter och hans svägerska Jackie Kennedy åt lördagsburgare på restaurangen med barnen. 
 
 
 
 
P.J. Clarke's finns numera på tre ställen i New York samt i Washington och Philadelphia men det var här på Third Avenue det började! Äntligen har jag besökt restaurangen om så bara för en drink, nästa gång blir det även en matbit för menyn är väldigt lockande.
 
 
#1 - - Lena i Wales:

Tur att de vann segern över skyskraporna.
Fin inredning och många kändisar på besök, tycker jag känner igen en kändis i söta tofsar vid baren.
Ha en fin dag!

Svar: Hahaha Lena, kändis och kändis vet jag inte men det var tur att byggnaden vann över skyskraporna för just dessa kontraster gör den här staden unik :)Kram
Eva Sollén

#2 - - Anna, New York - My Bite of the Big Apple:

Åh, det är så häftigt med såna här anrika ställen! Extra coolt att det blev en "vinst mot jätten". Kul att du var där! Jag hade gärna hängt med om jag nu inte gjort vad jag nu gjorde … ;) Men det blir fler chanser!

Kram

Svar: Ja, det var riktigt synd att du inte var med den här dagen för du hade verkligen gillat stället, men som du säger så blir det fler chanser :)
Kramar
Eva Sollén