Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Borgen i Parga

Borgen i Parga

Publicerat i: Grekland Borgen i Parga, Parga
 
 
I lilla pittoreska orten Parga på Greklands västkust finns en gammal borg som började byggas redan på 1000-talet. Den byggdes för att försvara Parga mot angrepp från pirater och Turkiet vilka anföll från havet i försök att komma åt Parga.
 
 
 
 
 
Precis vid Parga stad, som är formad som en amfiteater, ligger den venetianska borgen på toppen av ett berg som stupar rakt ned i havet. För att ta sig upp i borgen behöver man gå brant uppför de smala gränderna som slingrar sig genom hela Parga. 
 
 
 
 
 
 
Borgen har under flera århundraden både förstörts och byggts upp igen medan Parga lytt under Frankrike och Italien. Bland annat förstörde den turkiska piraten Barbarossa delar av borden på 1500-talet.
 
 
 
 
 
 
Idag är borgen ett trevligt och relativt lättillgängligt utflyktsmål att utforska. Vi besöker restaurangen en kväll där vi får fin utsikt över hamnen och en tidig morgon tar vi en promenad bland gamla kanoner, grottor och fängelsehålor uppe i borgen. Kvällstid ser vi hundratals fladdermöss flyga ut från sina gömmor i muren runt borgen.
 
 
 
 
Utsikten över Pargas stränder Krioneri Beach och Valtos Beach är storslagen! Var bara lite försiktig när du strosar runt borgen då vissa ställen är riktigt branta med öppna stup rakt ned i vattnet. 
 
 
 
 
 
 
Nästa inlägg om Parga ska jag berätta mer om de fyra stränderna som vi besöker!
 
#1 - - Anna, New York - My Bite of the Big Apple:

Vilket mäktigt och vackert ställe! Grekland är verkligen fantastiskt. Jag gillar bilderna som är tagna genom gluggarna extra mycket. :) Fin bild på er också. <3

Kramar

Svar: Tusen tack Anna! Parga är en riktig liten pärla! Jag håller med dig att Grekland är helt fantastiskt, ett ställe jag ständigt vill återkomma till :)
Kram och ha en fin fredag!
Eva Sollén

#2 - - Ditte:

Parga är verkligen trevligt!
Du har verkligen lyckats fånga mycket av de vackra omgivningarna i dina fina bilder. Jätteroligt att se och det känns som om jag är där på nytt.

Svar: Tack snälla Ditte! Parga är så mysigt och pittoreskt och jag upplevde det dessutom som billigare att äta ute på restaurang där än på andra ställen i Grekland som jag har besökt.Ha en fin fredag!
Eva Sollén

#3 - - Lena i Wales:

Underbara bilder! Vilket ställe!
Ha en bra helg!

Svar: Tack så mycket Lena :) Parga var supermysigt.Ha en fortsatt fin helg du med!
Eva Sollén

#4 - - Linda:

Gud vilka vackra bilder!!

Svar: Tack så mycket :) Ha en fin söndag!
Eva Sollén

#5 - - Linda, 155cm.se:

Blev väldans sugen på att åka dit med de här bilder, gav en bra feeling. tack!

Svar: Kul att kunna inspirera, tack själv 😊 Det var ett mysigt ställe.
Eva Sollén

#6 - - Veiken:

Dom var inte dåliga på att ställa till det förr heller. Krig och elände, men dina bilder är ljuvliga! :)

Svar: Ja, visst var det så även då. Tack för berömmet :)Ha det fint!
Eva Sollén