Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Korta vinterdagar i Norrbotten
 
Nu när dagarna är så korta i Norrbotten är det bara att passa på att ta sig ut i vinterkylan när det finns möjlighet. Helgen i Pålänge har varit klar och vacker med fina färger på himlen och otrolig stjärnhimmel.
 
 
 
 
 
Vi har startat upp skotrarna och eftersom det varit kallt så pass länge vågar vi lita på att Pålängefjärden bär oss så att vi kan se solen gå ned bakom horisonten. Skoterlederna har redan börjat märkas upp inför vinterns skotersäsong som kommer att ta oss ut på fina pimpelställen.
 
 
 
 
 
Isen har bildat fina formationer över stenarna vid det grunda sundet och där blankisen är framme speglas färgrna från himlen. Morgonen bjöd på en fin soluppgång och som väntat var även solnedgången drygt tre timmar senare mycket storslagen. 
 
 
 
 
 
Himlen skiftar i gult, blått och rosa och månen ser stor ut när den smyger fram bakom trädtopparna. Det biter i kinderna men det är så vackert ute så det gör inget! 
 
 
 
 
Premiärturern på skotern kan anses vara gjord, även om den inte förde oss så långt från stugan. Men det här är bara en mjukstart och det kommer mera.
 
#1 - - Anna:

Alltså dina norrbottensbilder. Love it! Vi måste verkligen försöka få till nån form av Norrbottensevent. Tänker skoter, bastu och kanske lite pimpelfiske

Svar: Tack Anna :) Ja, verkligen! Tror det skulle vara riktigt uppskattat av många.
Eva Sollén

#2 - - Anna, Travel on a Cloud:

Magiskt vackra bilder, Eva! Du tar inte bara vara på ljuset utan förevigar det också på bästa sätt. Kram!

Svar: Tack snälla Anna för de värmande orden!Kram
Eva Sollén

#3 - - FREEDOMtravel:

Vilka fantastiska färger!!! Vi sitter i bilen på väg mot Gävle och här är oxå riktig vinter :)

Svar: Tack så mycket! Skönt att ni får lite riktig vinter så här innan jul :)
Eva Sollén

#4 - - Biggeros:

Så härliga bilder från Norrbotten!! Tänk att få både se sol och nedgång och dessa vackra färger på himmelen. Jag kan tänka mig att det kommer betydligt mer bilder på scooter i vinterlandet🤗🤗Kram

Svar: Tack snälla! Det är nog troligt att det dyker upp lite skoterbilder på bloggen under vintern. Och kanske en och annan fin himmel ;)Kram på dig!
Eva Sollén

#5 - - Åsa:

Jag blev tvungen att titta in här igen fast mitt intresse av Norrbotten inte är så stort. Sååå vackra bilder!

Svar: Tack Åsa, hehe kanske jag kan få dig lite mer intresserad av Norrbotten med mina bilder ;)Ha det fint!
Eva Sollén

#6 - - Ditte:

Vilka bilder! Helt fantastiska! Jag tittar och njuter. Men jag inser att det är kallt, väldigt kallt.
Härligt med fina skoterturer och jag förstår att ni njuter av allt det vackra och givetvis av att smidigt, dock kallt, ta er fram i denna otroligt vackra natur.
Tack för att du delar med dig av detta.
Kram!

Svar: Tack så mycket Ditte. Visst är det kyligt och än har vi inte nått den värsta kylan men på något sätt vänjer vi oss under vintern. Det är blåsten som är värst tycker jag.Det är väldigt smidigt att ta sig fram med skoter även om vi inte är riktiga skoterfantaster utan mer använder den för att komma en bit ut i skärgården för att pimpla och ha en utflykt.
Hoppas du mår bra!
Kram
Eva Sollén

#7 - - Lena i Wales:

Helt fantastiska bilder!
Har längtat efter snö, men nu varit i Stockholm och fått mig en lite dos.
Tack för de fina snöbilderna!

Svar: Tusen tack snälla du :) Roligt att du gillar dem! Egentligen kanske det räcker med en liten dos för en vinter. Vintern är nog så lång här uppe i norra Sverige ...
Eva Sollén

#8 - - Linda, 155cm.se:

guuuuuud! Sånna här bilder får mig att vilja bo på norrnorra halvan av Sverige även på vintertid. Så fint fångat av dig!

Svar: Tack snälla Linda! Du är välkommen att flytta upp till norrnorra Sverige ;) Vi tar hand om dig!
Eva Sollén