Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Bergsguiden Nature Bob 75 år
Här kommer sista delen från vår vandring i de kanadensiska klippiga bergen i Fernie tidigare i sommar. Vår vandringstur upp på Elephant Head och Polar Peak leds av certifierade naturguiden Bob Livsey (Nature Bob), 75 år, och en medhjälpare till honom som vill lära sig mer om området.
 
 
 
Nature Bob samlar ihop oss och går igenom vad som gäller för dagens tur. Vi ska bland annat undvika de röda prickarna som annars utmärker stigarna. Nature Bob har sina egna vägar!
 
 
Nature Bob är en mycket rutinerad guide som lär oss många saker om växt- och djurriket uppe på berget. I det här området har han lett guidade turer i över 12 år. Han är detaljerad, noggrann och kan verkligen sin sak oavsett om det handlar om växter, djur eller fossiler.
 
 
Vår tur graderas som "svår" och kräver en god grundkondition och mod att ta sig ned för en mycket brant klippvägg där man enbart håller i sig i en stålvajer. Nature Bob står själv över den sista toppen då han vill spara sig för morgondagens vandringstur.
 
 
Kusin Ryan känner sig väldigt svensk och har fäst den svenska flaggan bredvid den kanadensiska på sin ryggsäck.
 
 
Nature Bob har något att berätta om de flesta blommor och blad som vi passerar. 
 
 
Det är ett rikt djurliv med mycket björnar, pumor, bergsgetter, hjortar och annat i området. En björnmamma med två ungar ses alldeles i närheten av oss, men vi ser dem inte.
 
 
Belöningen efter en ansträngade tur uppe i berget! Nature Bob är en fantastisk guide och vi är alla mycket nöjda över dagens äventyr i den i den varma solen. Det är verkligen extra skönt med något svalkande efteråt.
 
#1 - - Resfredag/Annika:

Vilka härliga bilder!

Svar: Tack snälla Annika 😊
Eva Sollén