London

Blå dörren från Notting Hill

 
Vi känner igen den från den romantiska komedin Notting Hill från 1999. Den blå dörren. Londons mest kända dörr!
 
Ja, ni vet vid den där blå dörren där William Thackers (Hugh Grant) galna inneboende Spike (Rhys Ifans) spexar för pressen och paparazzi när de inser att den amerikanska filmstjärnan Anna Scott (Julia Roberts) befinner sig där.
 
En solig vårförmiddag åker vi dit med våra goda vänner och som vägbeskrivning till taxichauffören anger vi bara ”the blue door in Notting Hill”. Adressen? 280 Westbourne Park Road, Notting Hill, London. 
 
Starstruck? Javisst! Det är ju faktiskt en av 1900-talets största romantiska komedier vi pratar om!
 
Kolla gärna in fler av mina Londontips här.
 
 
 

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *