Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Forsens dag i Jarhois
 
På Forsens dag, den tredje söndagen efter midsommar, anordnar några eldsjälar en trevlig samvaro i byn Jarhois, Tornedalen. Vid grillkojan serveras fika och nyrökt fisk för en billig peng som du kan njuta av tillsammans med livemusik, medan Norrbottens längsta älv, Torne älv, brusar i bakgrunden.
 
 
 
 
 
Förra året hamnade jag och Stefan bland eldsjälarna och var helt plötsligt i allra högsta grad delaktiga i hela arrangemanget.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här är vackert, det är trevligt och solen lyser långt fram till småtimmarna innan den gör ett kort uppehåll i sitt skinandet och den går upp igen. 
Sommaren i Norrbotten är magisk!
 
 
 
 
 
#1 - - Sara Sjögren:

Hittade din blogg via Katarina Norlins fb. Vilken fantastisk blogg! Och helt otroliga bilder! Återkommer nog hit för tips och bara för nöjet :-)

Svar: Tack Sara. Vad glad jag blir :). Det är lite tanken att man ska hitta inspiration för eventuella framtida resor eller bara drömma bort från vardagen en stund. Eller varför inte känna igen sig lite i sin egen vardag?
Eva & Stefan

#2 - - Gunvor Wirtala:

Vilka fantastiska bilder! Enligt Ingvar får vi använda dem i boken vi håller på med. Hoppas det är ok.

Svar: Tack Gunvor! Jag har sagt till Ingvar att det är okej bara ni anger mig som fotograf :). Men helst vill jag att ni mejlar mig innan vilka bilder ni vill använda så att jag kan skicka dem till er med bättre upplösning som gör sig bättre i en bok.
Lycka till med boken!
Eva Sollén

#3 - - Gunvor Wirtala:

Tack. Skulle vilja använda alla som finns på den här sidan, förutom dubletten på mannen i hatt (du får välja vilken vi får ta) samma med fiskarna, att vi kanske bara tar två av fyra med sik på halster.
Bilderna med solnedgång etc. vore också fint att ha med. Dessa bilder förgyller hela boken. Du är enormt duktig på fotografering.

Svar: Tack, det var snällt sagt :).
Eva Sollén