Stanley Park, Vancouver

Stanley Park, Vancouver

 

 
När vi reser till större städer besöker vi alltid städernas större parker. Ni vet parker som Central Park och The High Line i New York, Hyde Park och St. Jame’s Park i London, High Park i Toronto (mäh, jag har ju glömt att blogga om den!), Jardin des Tuileries i Paris eller en avkopplande park i New Delhi.
 
 
 
Självklart besöker vi Stanley Park när vi är i Vancouver, även om vädret inte direkt lockar för parkhäng. Men vi har ju gångavstånd från hotellet vi bor i och tar enkelt en extra promenad in i parken en eftermiddag innan vi ska mellanlanda på rummet innan vidare utgång för kvällen.
 
 
 
 
 
Parken invigdes av generalguvenören Lord Stanley of Preston år 1888 och är ungefär 405 hektar (Central Park är 340 hektar). Det finns såklart massor att se och göra här men, som sagt, vädret är lite väl trist för att utforska hela parken så vi nöjer oss med en mindre del av parken den här gången.
 
 
 
 
 
Det första som möter oss när vi lämnar hamnen och kommer in i parken är den läckra byggnaden från 1911 där Vancouver Rowing Club huserar. Numera är det fler föreningar som har sin bas här och såklart kan man hyra byggnaden vid exempelvis bröllop. Vilket perfekt läge för att se Vancouvers skyline!
 
Vi tar en fika och spanar in tvättbjörnarnas framfart vid soptunnorna. 
 
 
 
 
 
Vi är ju i Kanada och Kanada är ju känt för sina stora gamla Western red cedar träd. De är GIGANTISKA! Vi ser dem på flera ställen och de är lika imponerande varje gång! Just de här träden är 700-800 år gamla och är ett välkänt och välfotograferat landmärke i Stanley Park. 
 
 
 
 
 
Vi hittar även ett av de ihåliga träden som huserar ett och annat djur.  
 
Statyn The Girl in Wetsuit är en ikonisk staty i Vancouver. Hon sitter på en sten i havet vid Stanley Park och förväxlas ofta som en kopia till Den lilla sjöjungfrun i Köpenhamn men när man tar en närmare titt på henne så ser man att det inte alls är en sjöljungfru vilket faktiskt gör henne unik för Vancouver. 
 
 

 

The Lumbermen’s Arch är en annan unik attraktion i Vancouver. Monumentet är en jättestam som lyfts upp i luften i ena änden och den finns belägen där Kanadas ursprungsbefolkning en gång hade en boplats och som hyllar British Columbias skogsarv.

 

 
The SS Empress of Japan Figurehead är en färgglad kopia av figurhuvudet på fartyget som bedrev handel mellan Vancouver och Orienten på den tiden det begav sig. 
 
 
Lions Gate Bridge är den första bron som byggdes från Vancouver till norra Vancouver av familjen Guinness (japp, ölfamiljen och MÄH, jag har ju inte bloggat om Guinness i Dublin heller..!!) Vägen till bron går rakt genom hjärtat av Stanley Park.
 
 
När vi lämnar parken hittar jag en ny vän på en bänk: The Search. Hon letar efter sina glasögon i handväskan så jag berättar att hon har dem på huvudet … Det är inte så lätt att hålla reda på allt alla gånger!
 
 
 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *