Fort Steele Heritage Town, Kanada

Fort Steele Heritage Town, Kanada

 
Vi är på roadtrip och åker genom British Columbia och Alberta i Kanada, på väg från favoriten Fernie mot Banff. På vägen finns det flera fina pärlor att stanna till vid för att uppleva lite kanadensisk historia. Vi har hört talas om stället där man kan gå in i hagen bland de vackra Clydesdalehästarna och jag är väldigt sugen att få uppleva detta själv!
 
 
 
 
 
Fort Steele Heritage Town vid Cranbrook i East Kootenay-regionen är precis vad vi söker! Ursprunget till Fort Steele är kopplat till guldrushen i närliggande Wild Horse Creek under 1860-talet och grundades av gruvarbetaren John Galbratith. 
 
 
 
 
 
 
År 1961 förklarade regeringen Fort Steele som en historisk park med ett syfte att ”bevara, presentera och hantera den historiska bosättningen av Fort Steele …”
 
 
 
 
 
 
 
Fort Steele är ett museum med blandade aktiviteter och attraktioner anpassade efter säsong, till exempel gatuteater, ångtågsturer och åka hästvagn bakom de stora svarta skotska Clydesdalehästarna – allt med de mäktiga klippiga bergen som bakgrund. 
 
Idag är Fort Steele Heritage Town en av de viktigaste attraktionerna i sitt slag i British Columbia med över 80 000 besökare varje år.
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi tar en promenad i hästhagen där de stora fina hästarna går och betar mitt bland gamla tåg och andra maskiner från svunna tider.
 
 
 
 
 
 
När vi lämnar hästhagen för att få något i magen i kaféet blir vi förföljda av zoombies från tv-serien Walking Dead! Eller, jaja, det är personal som är tidsenligt klädda i 1860-talskläder som är på väg på rast. Men känslan att ha hamnat mitt i tv-serien finns absolut där …
 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *