Gurdwara Bangla Sahib, Delhi

Gurdwara Bangla Sahib, Delhi

 
Jag och kollegan Fredrik tar tunnelbanan från hotellet nära flygplatsen in till den indiska huvudstaden Delhi. Planerna är lite lösa för dagen men så fort vi kommer ut ur tunnelbanestationen och kollar in kartan är en det man som jobbar inom turistbranschen som hjälper oss med dagens aktiviteter. Mannen fixar en rikshaw som tar oss runt i den hårt trafikerade trafiken för lite shoppingstopp. 
 
 
 
 
 
 
Efter en heldag i Delhi är det dags att åka tillbaka till hotellet men innan vi kliver på tunnelbanan tar vi en promenad i området nära tunnelbanestationen Shivaji Stadium Station och till vår glädje råkar vi på Gurdwara Bangla Sahib som är en sikhisk helgedom. Sikhism är en indisk religion med ungefär 25 miljoner utövare.Vilken vacker byggnad!
 
 
 
 
 
 
 
Det är eftermiddag och solen är på väg att gå ner. Finfint kameraljus med andra ord och vi går runt och fotograferar de vackra byggnaderna och en och annan indier. Vill man gå in i byggnaden och se den gyllene utsmyckningen där inne samt gå runt poolen som byggnaderna omringar får man snällt lämna skorna vid trappen. Vi nöjer oss dock att se oss omkring utanför. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är även här som ett gäng yngllingar ber att få ta selfies med oss, hahaha, och det är inte den enda gången vi råkar ut det under vår resa till Indien. Jag har förstått att indier gärna tar selfies på olika sätt, ibland med fara för sitt eget liv till och med. Kanske var det extra exotiskt att ta en selfie det med ett par skandinavier, vad vet jag …
 
 
Foto: Fredrik Samuelsson
 

2 kommentarer

  1. Så spännande att få en inblick i det indiska gatulivet. Vilken vacker byggnad och sån tur att ni kunde tajma in "the golden hour" också. Verkligen fina bilder!
    Haha, ja det där med att ta selfies med okända människor, det har jag aldrig förstått. 😉 Men ni såg väl väldigt exotiska ut. Kul bilder av fotograferingen i alla fall!
    Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *