Vintergatan och Andromedagalaxen

Vintergatan och Andromedagalaxen

 
Dessa sensommardagar, eller ska jag kalla den förhöstdagar, kan verkligen vara härliga. Som nu. Fast egentligen förväntar jag mig bara att de ska vara så här fina, jag menar efter den här varma sköna sommaren ska det väl bara fortsätta?
 
Vi spenderar helgen i Pålänge, plockar lite kantareller, sår gräs, bastar och hänger med sonen. Jag och William spanar efter norrsken men det enda vi ser är ungefär en miljon stjärnor och Vintergatan. Andromedagalaxen fastnar på en bild, det är en spiralgalax som är den närmaste granngalaxen till Vintergatan och som tros ska kollidera med just Vintergatan om sisädär 3 miljarder år. Fascinerande …
 
 
 
 
 
 
Utsikten från bastun.
 
 
Snett uppe till höger syns Andromedagalaxen.
 
 
 
 
 
 
 
 

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *