Kattilakoski rastplats

Kattilakoski rastplats

 
Gångerna är många när jag har passerat Kattilakoski rastplats i Tornedalen men jag tror faktiskt inte att jag har stannat här tidigare. Vi passerar rastplatsen nästan varje gång på vår väg till och från vår stuga i Jarhois så jag ser den ofta. 
 
Höstfärger
 
Elton matchar höstfärgerna.
 
 
 
 
Den här septemberdagen stannar vi och rastar Elton och tar en promenad på klipporna vid forsen i Torne älv. I somras var det många solbadare på klipporna men den här dagen är vi helt ensamma. 
 
 
 
 
Rastplatsen ligger i byn Niskanpää i Övertorneå kommun. Tidigare fanns Norrbottens bästa restaurang enligt White Guide här och det serverades gastronomiska läckerheter av tidigare finalisterna i Årets kock Christian Moborg och Simon Laiti. Idag står tyvärr den prisbelönta restaurangbyggnaden tom. 
 
 
 
 
 
 
Ja, det blir ju inte direkt sämre av alla vackra höstfärger på träden när vi äntligen tar oss tid att promenera runt på klipporna. För vackert är det! Jättevackert!
 
 
 
 
I en rondell i Överkalix sitter hela familjen, inklusive hunden, på älgpass. ”Bara i Norrbotten” typ …
 
Ängesån i Överkalix ingår i vår Gyllene triangel (Gammelstad, Pålänge och Jarhois). Här passerar vi också nästan varje gång vi ska till Jarhois.
 
 
 
Hemma i Gammelstad har också träden fått höstfärger och vår vakthund håller ställningarna på gatan.
 

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *