Tornedalen

Tornedalen

 
Vykorten från semesterdag nio är alla från vackra Tornedalen. Vi lämnar Soliga Björkstrand och åker vidare tillsammans med syster Marie, Per, Kinga och Christian till vårt andra paradis: Nygården i Jarhois. På väg dit stannar vi i Kukkulaforsen och äter en god lunch vid Torneälv som rinner mellan Sverige och Finland samt strosar runt i deras fiskemuseum. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Därefter stannar vi på Sveriges bästa Butiken på landet, Hulkoffgården, i Karungi där vi fyndar på deras superreaställ där allt kostar 200 kr oavsett tidigare pris. Både Armanijackor värde 5 000 kr och många andra märkesvaror för tusentals kronor kostar bara 200 kr just nu på reastället. Vi är så nöjda med våra fynd när vi åker vidare till nästa stopp för dagen.
 
 
 
 
 
Luppioberget utanför Övertorneå erbjuder både en storslagen utsikt och god mat på restaurang Utblick som finns med i White Guide. Det är varmt och vi hör ett mullrande av åskan i fjärran. En promenad på berget, en glass och sedan vidare till Nygården där vi badar i älven, hänger i solen och tar en kvällspromenad. Åter igen en perfekt semesterdag den här sommaren som nog går till historien med det underbara varma vädret!
 
 
 
 
 
 
Foto: Christian Ulman
 
Foto: Kinga Ulman
 
 
Foto: Christian Ulman
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *