Gatulivet i Old Delhi, del 4

Gatulivet i Old Delhi, del 4

 
Nu kommer den fjärde och sista delen av min serie med gatubilder från Old Delhi i Indien, en del av Indien som jag längtar efter att få uppleva ännu mer av. Som sagt, kameran är inställd på auto och det är skymning, lite sudd men förhoppningsvis kan jag förmedla en känsla av det vi upplever ändå. 
 
 
 
 
 
Jag har tidigare skrivit om hur mycket jag gillar myllret i Old Delhi (tänk People in the Street) och allt som händer under vår promenad genom området och den här delen av promenaden är inget undantag.
 
 
 
 
 
Vi kommer fram till Kinari Bazar där man förmodligen kan hitta precis allt man möjligtvis inte förstod att man behöver. Vi går ini gyttret av färger och människor och min reskompis och kollega Fredrik stannar mig och säger: ”Jag skulle inte bli förvånad om James Bond springer förbi här nu”. Lite så är det, vi kan känna igen miljöerna fastän vi aldrig varit här tidigare.
 
 
 
 
 
 
 
 
Mitt i mitt prutande av färgglada bordsdukar är det en kille som smyger upp runt oss och till slut vågar han sig på att fråga om han får ta en selfie med oss! Ja, varför inte? Indierna är kända för att vilja ta selfies i olika (ofta farliga) situationer och anses vi vara nog exotiska att hamna på bild i någons mobilkamera så absolut! Det händer dessutom fler gånger under våra dagar i Delhi.
 
 
 
 
 
 
 
Vi lämnar Kinari Bazar och mörkret börja ta över. Vi har en bra bit att promenera till vår väntande chaufför som varit med oss hela dagen. Vi hamnar i utsidan av marknadsplatsen och får dagens sista häftiga upplevelse, en del av den förevigar jag med kameran medan den allra häftigaste väljer jag helt bort att använda min kamera och bar är där i nuet.
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi går rakt igenom ett område där kringresande har slagit läger. Vi stannar upp och bara tar emot upplevelsen där vi står mitt bland lägereldar, lekande barn, kvinnor som lagar mat och hundar som söker något att äta. Ingen bryr sig om oss och det här är den absolut bästa upplevelsen för dagen. Kanske för hela resan!
 
 
 
 
Här kan du läsa om de andra delarna i min serie om gatulivet i Old Delhi:
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *