Waterton nationalpark, Kanada, del 4

Waterton nationalpark, Kanada, del 4

 
Nu har vi kommit till den sista delen från vår häftiga dag i Waterton nationalpark i Alberta, Kanada. Vi har precis sett flera björnar och går lite i lyckorus när vi kommer fram till vackra Red Rock Canyon. 
 
 
 
 
 
Duggregnet har övergått till något kraftigare duggregn och vi beslutar oss att bara strosa runt bland de röda klipporna nära bilparkeringen innan vi åker tillbaka till Raymond.
 
 
 
 
Eftersom vi numera vet att det inte är en skröna att det finns mycket björn i Kanada (för att inte tala om antalet björnar i just den här nationalparken) har en typ av björnfrossa slagit till … Som sagt, vi strosar runt bland de röda klipporna NÄRA bilparkeringen och faktiskt lever vi om lite mer än vanligt. För vi har ju inget björnspray med oss! Vilket är ett MÅSTE när man befinner sig i kanadensiska nationalparker och väljer att kliva ur bilen.
 
 
Jag sneglar mot parkeringen och konstaterar först lite frågande att de har en uppstoppad hjort pacerad precis där vi nyligen kört in med bilen. Eller vänta … Den är ju på riktigt!
 
 
 
Det är verkligen läckert att det är så otroligt rikt djurliv i Kanada och att vi har fått möjligheten att uppleva allt som vi hittills upplevt i detta mäktiga land! Fyra björnar på en och samma dag är ett exempel.
 
 
 
 
På väg tillbaka till den albertska slätten passerar vi flera farmar och gamla grain elevators medan vinden nästan kastar oss av vägen. Väl framme i Raymond spanar vi in ett par bostadshus (för en familj) och konstaterar att vi själva bor i ett mycket litet hus!
 
 
 
Har du missat de tre första delarna av min serie från Waterton Nationalpark? Misströsta inte, du hittar dem här nedan:

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *