Linköping

Gamla Linköping

 
När barnen var små besökte vi ofta friluftsmuseet Gamla Linköping. Nu är barnen stora men visst passar det med ett besök till detta mysiga och pittoreska området i Linköping även utan barn. Dessutom kanske jag skulle få möjlighet att träffa en bloggkollega för första gången, som jobbar där i sommar!
 
 
 
 
 
Gamla Linköping består av tre delar: stadskvarteren, Valla gård och Vallaskogen. Många av byggnaderna flyttades hit på 1950- och 1960-talet då den centrala delen av Linköping moderniserades och man ville bevara en del gamla hus.
 
 
 
 
 
 
Det finns flera trevliga butiker i Gamla Linköping och vill du sova över finns det även ett Bed and Breakfast. Vad som är nytt sedan jag var där senast är att man flyttat dit Folkets Park-byggnaderna och restaurerat dem i gammal stil med en teaterdel under tak. 
 
 
 
 
 
Det är även mer aktiviteter för barn nu och under sommaren ordnas extra många aktiveiteter som riktar sig till barnen med ”Tidernas sommar” där bland annat gatuskådespelare bjuder på spontanteater bland gator och torg i en tid för hundra år sedan. Det kan vara allt från bankrån till att träffa en luffare. 
 
 
Bloggkollegan då? Jajamen! Jag och Linnea Edmark som har den fina bloggen Lanclin kände igen varandra direkt! Vi har ju känt varandra via våra bloggar och sociala medier under några år så det känns ju som att vi träffats många gånger förr. Åh, vilket roligt möte!
 
 
Linnea har precis flyttat tillbaka från Tyskland med sin familj efter att ha bott där i några år. Hon skriver mycket om friluftsliv för hela familjen och om resor. Hon är även ambassadör för kvinnliga äventyrare och i sommar jobbar hon i Gamla Linköping i de pedagogiska miljöerna där besökare kan få hjälpa till att tvätta, baka, städa och andra sysslor på det sätt man gjorde för hundra år sedan. Kika in på hennes blogg för härlig äventyrsinspiration!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi strosar vidare efter kullerstensgatorna och kikar in i de fina trädgårdarna. Trädgårdarna är öppna för besökare, även i de som tillhör ett privat boende!
 
 
 
 
Det börjar vara dags för en kaffe och vi väljer den gamla favoriten Dahlbergs Café som tidigare drevs av tv-programledaren i Café Norrköping och Go’kväll: Ragnar Dahlberg. Caféet har även en härlig uteservering i trädgården.
 
 
 
 
 
 
Som alltid när vi besöker Gamla Linköping gör vi ett besök på Cloettas butik som alltid har ett fint utbud av andra sortering av choklad och konfektyr. Ett utmärkt ställe att köpa hem lite lördagsgodis!
 
 
 
 
 
 
Jag kan verkligen varmt rekommendera ett besök till Gamla Linköping och vill du veta mer om vad som erbjuds på friluftsmuseet kan du läsa mer på deras hemsida
 
 

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

11 kommentarer

 • Linnea

  Åh så himla fint inlägg Eva! Som alltid fina bilder och du gör verkligen min arbetsplats rättvis på dem. Det ÄR verkligen sådär fint 😊 Jag blev så jätteglad för ert besök och att ni tog er tid att komma och prata en stund med mig.

 • Linnea

  Åh så himla fint inlägg Eva! Som alltid fina bilder och du gör verkligen min arbetsplats rättvis på dem. Det ÄR verkligen sådär fint 😊 Jag blev så jätteglad för ert besök och att ni tog er tid att komma och prata en stund med mig.

 • Anna, New York - My Bite of the Big Apple

  Underbara bilder från Gamla Linköping! Ja, där var jag som liten eftersom jag växte upp i Motala. Det är ju även min gamla universitetsstad. 🙂
  Vad kul att du träffade Linnea! Fina bilder på er. Jag träffade henne också på senaste bloggeventet. Verkligen roligt.
  Kramar

  • Eva Sollén

   Tack Anna 🙂 Jag förstår att det var ett perfekt utflyktsmål när du växte upp och en oas at stanna till vid medan du studerade. Det är ett fint ställe!Visst är det kul att träffa bloggkollegor och du och jag vet ju att man dessutom kan bli väldigt nära vänner redan innan man träffas "irl".
   Kramar

 • Anonym

  Hej Eva, jag delar rum med Linnea och så började vi prata om dig och hon berättade att du hälsat på. Vilka fina bilder och roligt det var att se på din blogg också. Kram och natti 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *