Fairmont Palliser, Calgary

Fairmont Palliser, Calgary

 
Just nu har jag en liten förkärlek till tv-serier som Downton Abbey och The Paradise. Miljöerna och kläderna från de tider som tv-serierna utspelar är helt underbara! Skräddarsytt och gediget hantverk är något som genomsyrar mycket från den tiden.
 
 
 
 
 
Jag besöker gärna något anrikt gammalt ställe på våra resor, som Berners Tavern i London och The Campbell Apartment i New York. Låtsas lite att jag kliver in dit när 1900-talet var ungt, i en tidsenlig vacker klänning och med en propert klädd Stefan vid min sida. 
 
 
 
 
 
Fairmont Palliser från 1914 är Calgarys äldsta och lyxigaste hotell och ligger i de centrala delarna vid Calgary Tower. Vi kan inte låta bli att kila in dit för en titt när vi är i Kanada och får en historisk lektion av en hängiven hotellporterier som gärna delar med sig av hotellets intressanta historia.
 
 
 
 
 
Hotellet fick sitt namn efter kapten John Palliser, som var forskningsresande i regionen under 1850-talet. Lawrence Gotch E. och W.S: Maxwell i Montreal ritade byggnaden som från början var åtta våningar hög. 1929 ökade man på med tre våningar och hotellet var Calgarys högsta byggnad fram till 1958.
 
 
I ett helt sekel har Fairmont Pallister tagit emot kungligheter, kändisar och betydelsefulla stadstjämnstemän från hela världen. När spritförbudet avskaffades 1924 var hotellet tillsammans med Hotel Mcdonald i Edmonton först att få spritdryckslicens.
 
 
 
 
 
Känslan av elegans och charm i en klassisk omgivning har behållits. Vi kikar in genom glasen till The Rimrock som serverar frukost och lunch i en miljö från 1920-talet. Storbandsjazz är återkommande underhållning här.
 
 
 
 
 
 
Vi slår oss ned en en skön soffa på The Oak Room som erbjuder klassiska cocktails och smårätter i en avslappnad loungemiljö. Vi blir serverad av en underbart virrig kvinna som verkligen bjuder på sig själv. Ett perfekt ställe att vila benen på innan vi drar vidare på vår promenad genom Calgary centrum.
 

6 kommentarer

  1. Anrika, gamla miljöer fascinerar mig också och hittar jag dem, vilket jag gjort bl.a. i N.Y. Paris, Berlin, London, Peking så vill jag helst gå in och ta en extra titt.
    Några gånger har dte också blivit en övernattning men det är ju oftast en prisfråga…
    Men en frukost eller drink i barne brukar vara med överkomlig.
    Du visar verkligen härliga bilder och det känns som om jag också var på plats.
    Tack för detta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *