Båtlivet väntar

Båtlivet väntar

 
Som några av er redan vet har vi köpt en båt som ska ta oss ut i den norrbottniska skärgården här framöver! Vi har ju tre små båtar sedan tidigare, de som följde med i köpet av vår stuga i Pålänge, men med den här ska vi landkrabbor våga oss ut på sjön på riktigt.
 
Vi hade finpublik från Luleå vid sjösättningen.
 
Nya båten följer vårt mönster angående namnsättnig av nya motorburna familjemedlemmar, vi döper dem efter deras tidigare ägare. Vi har skotrarna Lill Harry och Lill Ove och numera har vi även båten Bengta (efter min äldsta barndomsvän Anitas pappa Bengt som ägt båten tidigare).
 
 
Bengta är en riktig retrobåt från senare delen av 1970-talet som faktiskt fraktat även mig för många, många år sedan. En Uttern 560 i originalfärgerna orange och vit. Vi har pysslat om henne i några veckor (mest Stefan) för att göra henne redo för sjösättning.
 
 
Vi satte ner båten i hamnen i Pålänge och tanken var att vi skulle puttra hem med henne den korta biten till stugan. Men det blir inte alltid som man tänkt sig och i det här fallet ville inte riktigt motorn vara med oss. Men med hjälp av goda Pålängebor fick vi i alla fall hem Bengta och Stefan löste problemet och idag ska vi ut på båttur!
 
 
 

10 kommentarer

  1. Å så fint! Eric tittar på bilderna och säger att han nästan vill gråta för att morfars båt är så fin 💕! Och jag med, vilket jobb ni gjort med min barndoms skuta. Och glad att hon får heta Bengta. Jag känner att pappa ler i sin himmel och är nöjd!

  2. Båtlivet är härligt och vi har varit båtmänniskor, segelbåt och är det fortfarande i själen. Men min hudcancer(som nu är i schack) vill inte att jag längre är till sjöss. Men kortare turer bir det.
    När jag ser dina vackra bilder blir längtan efter båt stor. Men jag vet att dte inte är möjligt…
    Kommer att njuta av att följa med på era turer.
    Skönt att det löste sig med hjälp vad gller motorn.
    Och namnet på båten gillas högt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *