Träna på resan

Träna på resan

Träna på resan. Brukar jag göra det..? Nja, är jag inte lite mer av en livsnjutare som faktiskt bara tar det lugnt på semestern?
Träna på resa är dagens tema i Svenska Resebloggars septemberutmaning. 
 
 
När jag tänker efter börjar jag förstå att jag varit på rena träningsresor utan att egentligen ha tänkt på att så var fallet. Så många gånger jag varit på månadslånga klätterresor till Frankrike, Spanien, Österrike, Skottland och Tyskland enbart för att klippklättra. Ja, och förstås även att springa en mil eller cykla på medhavda mountainbikes under ”vilodagarna”.
 

 
Jag har varit på skidresor där offpisten varit mer lockande än eftermiddagens after ski. Jag har sökt upp turridning när jag fått chansen och än idag går jag gärna på en vandringstur i bergen i exempelvis Kanada eller Lofoten. Jag har joggat i Central Park i New York, innan morgonklockan slagit sju och att simma och dyka i det härliga vattnet på ett resmål har varit en självklarhet.
 
 
 
Tyvärr har några skador har satt stopp för de mest ansträngande aktiviteterna nu för tiden, men att promenera dryga två mil i en storstad på en dag är absolut inget hinder ens idag. Eller att hyra en cykel för att uppleva resemålet på ett behagligt sätt.
 
 
 
Träna på resa behöver, för mig, inte betyda att det finns ett gym (fastän vi nyttjat ett utegym på Mallorca) på hotellet eller att jag åker på en organiserad träningsresa. För mig betyder det mer att vara aktiv även under semestern och att ha någon typ av vardagsmotion under resan.
Men visst är det bra att det finns valmöjligheter! Det är ju det som gör det så perfekt att resa, det finns i regel något för alla!
 
Peopleinthestreet finns även på Facebook. Välkommen!
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *